Morgen meerdere wegafsluitingen tijdens 10 Mijl van Zwolle-Zuid

Hardlopers op de Nieuwe Deventerweg in 2023.
Foto: Jan Burgman

Zaterdag zijn meerdere wegen in Zwolle-Zuid afgesloten tijdens de 10 Mijl van Zwolle-Zuid. Tussen 17.00 en 19.00 uur is er rond de looproute van het hardloopevenement hinder voor het verkeer.

De hardlopers gaan grotendeels over fiets- en wandelpaden. Toch heeft gemotoriseerd verkeer overlast op verschillende plekken in Zwolle-Zuid op de momenten dat de hardlopers voorbijkomen op de volgende wegen: Pilotenlaan, Forelkolk, Commissarislaan en IJsselcentraleweg. Verkeersregelaars laten verkeer door wanneer dat kan.

Tussen 16.45 en 17.45 uur is de Nieuwe Deventerweg afgesloten tussen de Thorbeckelaan en de Ittersumallee. Verkeer naar Ittersum wordt geadviseerd om via de Oldeneelallee, Nieuwe Deventerweg en Troelstralaan te rijden.

De adviesroute voor fietsers die normaal via de Zwarteweg rijden is: Schellertunnel, Jofferenlaan, Grenslaan, Grenspad, Bloksteeg, Gruitmeesterslaan en Ter Kuilenpad of via Hortensiapad en Hortensiatunnel.

De looproute gaat deels over de fietsroute Rondje Zwolle, een deel van de route langs de IJssel is niet beschikbaar. De stadsbussen rijden tussen 15.00 en 20.00 uur een aangepaste route door Zwolle-Zuid. Een aantal bushaltes van de lijnen 6 en 8 komt tijdelijk te vervallen.

Foto 1
Hardlopers op de Nieuwe Deventerweg in 2023. - Foto: Jan Burgman
Hardlopers op de Nieuwe Deventerweg in 2023.
Foto: Jan Burgman

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)