Het weer: Wisselvallig, vanaf de namiddag mogelijk een felle bui

Brinkhoekweg
Foto: Hans Smit

Woensdagochtend is het weer in Zwolle niet veel soeps. Het is grijs en het regent. De stad ligt onder een actief front met flink wat neerslag en wind. In de loop van de ochtend passeert de achterkant en zien we de bewolking breken. Houd ’s middags nog rekening met een nagekomen bui.

Dat geldt dubbel en dwars in de namiddag en begin van de avond. Een zone met mogelijk felle buien wordt dan verwacht vanuit het zuidwesten. Er kan hagel en onweer in zitten, tevens zijn windstoten mogelijk. De etmaalhoeveelheid regen is naar boven bijgesteld, minstens 10 liter per vierkante meter wordt berekend voor Zwolle. De wind is zuidwestelijk, hij zwakt ‘s morgens af van kracht 4 naar 3. Blijf bedacht op windstoten tijdens de buien vanaf het eind van de middag. De temperatuur varieert van ongeveer 8 graden ’s morgens tot 12 graden ‘s middags. Tijdens een stevige bui keldert de temperatuur.

Woensdagavond verdwijnen de buien naar het noordoosten. Het klaart even op, maar het volgende regenfront dient zich alweer aan. In de nacht naar donderdag en donderdagochtend vroeg is het nat en winderig. Ergens in de ochtend verlaat de regen Zwolle. De grijze wolkenmassa maakt plaats voor plenty blauwe lucht, volgens de huidige berekeningen.

Ook vrijdag ziet er gunstig uit voor liefhebbers van blauw. De wolken boven Zwolle zijn schaars, de zonneschijn is uitbundig. Donderdag en vrijdag ligt de middagtemperatuur onder de zon ergens tussen 13 en 15 graden.

In het weekend komt ons weer tijdelijk uit de noordhoek. Deze oorsprong laat geen temperatuurwinst toe. Volgens de laatste berekeningen worden wolkenvelden aangevoerd, die waarschijnlijk nauwelijks regen loslaten.

Na het weekend begint de lente in Zwolle. De zon krijgt de overhand en het wordt veel zachter.

Foto 1
Brinkhoekweg - Foto: Hans Smit
Brinkhoekweg
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)