Koninginnedag Zwolle 2009

Foto van auteur

Zwolle – Koninginnedag werd in Zwolle om 10.30 uur officieel gestart met een toespraak door Burgemeester H.J. Meijer, het vlaghijsen op het bordes van het Stadhuis en het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus. Daarna kon het feest in de binnenstad losbarsten. Duizenden Zwollenaren waren, mede door het goede weer, in het centrum van de stad te vinden. Ook in diverse Zwolse wijken waren kinderactiviteiten. In de tuin van het Stedelijk Museum Zwolle vonden de prijsuitreikingen plaats van de beste muzikant en living statue van Zwolle. Dat werden Aafke Welbergen en Huib Verhaar.


Drukte in de binnenstad…

Van 10.00 tot 14.00 uur was de Diezerstraat en Achter de Broeren het domein voor de Zwolse kinderen. De traditionele Vrijmarkt was voor hun de gelegenheid hun spulletjes aan de man te brengen. Ook was er ruimte voor “straatmuzikantjes”.en Living Statue. Op de Melkmarkt waren diverse scoutinggroepen present. Bezoekers konden daar tal van spelen en attracties bezoeken. Kindercircus Pavarini verzorgde donderdagmiddag optredens Achter de Broeren voor de Broerenkerk. Tot 01.00 uur wordt onder verantwoordelijkheid van de CCO, in samenwerking met PBN Music & Events en de Horecabedrijven aan het Grote Kerkplein, in een grote tent op het Grote Kerkplein een muzikaal programma geboden.


’s Ochtends werden de vlaggen gehezen en het volkslied gezongen…


Jong Zwols talent…

Via ‘Lees verder’ een fotoverslag…

 


In de tuin van het Stedelijk Museum Zwolle vonden de prijsuitreikingen plaats van de beste muzikant en living statue van Zwolle. Dat werden Aafke Welbergen (boven) en Huib Verhaar (onder).

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

13 gedachten over “Koninginnedag Zwolle 2009”

 1. Reactie Zwolle op tragedie
  Het is voor mij onbegrijpelijk dat er in de binnenstad van Zwolle de hele middag is feestgevierd met keiharde muziek op het Gasthuisplein, terwijl op de televisie een totaal aangeslagen koningin te zien was en de vlag landelijk halfstok hangt, vanwege de vier doden en meerdere zwaargewonden.

  Het geeft aan dat er weinig betrokkenheid meer is bij anderen, het gaat om het eigen feestje en dat moet doorgaan.

  We vieren jaar in jaar uit met veel plezier koninginnedag, maar we zouden ook met elkaar verdriet moeten hebben als er zoiets vreselijks gebeurt. Dat betekent direct alles aflasten en met elkaar stilstaan bij deze vreselijke tragedie.

  Het is schokkend om te zien en te horen dat in de binnenstad gewoon de hele middag verder feest gevierd wordt met zoveel lawaai, terwijl het land in rouw is.

  Het is kenmerkend voor hoe weinig we nog echt zijn betrokken met anderen. Juist op dit moment hadden we als Zwollenaren kunnen laten zien dat we aangeslagen zijn en dat we medeleven hebben met de slachtoffers. Dat is belangrijker dan de teleurstelling van een afgelast feest of muziekoptredens.

 2. bizar
  Het was raar thuiskomen; ’s ochtends hebben we gezellig op het assendorperplein gestaan met een kleedje. ’s Middags bij thuiskomst kreeg je opeens dit te horen… heel bizar

 3. Het is nu 21.15 en hier in de binnenstad gaat de muziek nog keihard door. Ik bedacht mij dat dit 20,30 jaar geleden onmogelijk zou zijn geweest bij een aanslag op Beatrix of Juliana, waarbij doden en gewonden zouden zijn gevallen, dan zou het hele land stilgelegd zijn. Het zegt iets over deze tijd…de vermaakscultuur gaat voor alles…

  Het is ook een gemiste kans om de jeugd te laten zien dat het niet alleen maar om pret gaat, maar dat we met elkaar ook serieus moeten reageren als er vreselijke dingen gebeuren….dat zouden ze naar mijn idee geleerd hebben als de feestelijkheden zouden zijn afgelast.

 4. VIOLET
  Sorry hoor Violet , ik ben het met je eens dat het een tragedie, echt verschrikkelijk allemaal!!

  Maar moeten we ons aan terreur laten toegeven, wij Nederlanders zijn niet bang, juist dit zijn momenten om met z’n allen de straat op te gaan en jezelf te laten zien en ook wel horen.

  Zouden de overledenen dit ook gewild hebben (dat het land word stil gelegt), ik denk het niet en ik persoonlijk zou dat ook niet willen.

  Gegroet en veel sterkte voor alle nabestaanden

 5. violet geval
  ga ergens anders de boel verzieke
  ik hoorde het ook pas aan het eind van de middag
  laat ze toch lekker cultuur geval
  denk jij dat ik het leuk vond dat die aanslag was gepleegd
  schrijf het de volgende keer op een blaadje en gooi het in de rivier ofzo
  aju

Reacties zijn gesloten.