Het weer: Veel bewolking, vooral ’s morgens regen

|   Laatste wijziging

Weerhaan
Foto: Hans Smit

Maandagochtend is het bewolkt en regenachtig in Zwolle. ’s Nachts trok het centrum van een lagedrukgebiedje recht over de stad. Dat gaf al regen en nu volgt vanuit het zuidwesten opnieuw een actief neerslaggebied. De ochtendspits verloopt nat.

De wind is gedraaid. ‘s Nachts kwam hij nog hij uit het zuidwesten, in de ochtend komt hij uit het koudere westen tot noordwesten, toenemend naar kracht 3 tot 4. Dit heeft allemaal weinig met lente te maken, het lijkt meer op novemberweer. De noordwestelijke wind blijft de komende dagen en zorgt voor ondermaatse temperaturen. Maandag is 10 graden ongeveer het maximum, dinsdag en woensdag stagneert het kwik rond 9 graden.

Terug naar de maandag. In het begin van de middag passeert de achterkant van het regengebied Zwolle. Een los buitje is ‘s middags mogelijk en de bewolking wordt maar langzaam dunner. Misschien zien we aan het eind van de dag nog een glimp van de zon. Kans op een buitje blijft er, ook in de nacht naar dinsdag. De wind neemt langzaam af.

Dinsdag onder de stevige noordwestelijke aanvoer kan vanaf zee een buitje boven Zwolle aankomen. De lucht is koel maar schoon en het zicht is prima. De zon duikt op tussen de stapelwolken, de buienkans is niet groot. Optisch is het weer goed, de te lage temperatuur valt tegen. ‘s Middags op een beschutte plek in de zon kun je je lentegevoel een beetje oppeppen.

Woensdag begint koud, een ochtendminimum rond 4 graden wordt berekend. Wolkenvelden schuiven over de stad en de wind houdt zich koest. Het is even afwachten of Zwolle het geheel droog houdt. De kans daarop lijkt groot door een hogedrukgebiedje boven onze omgeving.

Op Koningsdag profiteren we daar ook van. Het is droog en rustig weer in Zwolle, en vermoedelijk is het vrij zonnig. De middagtemperatuur kruipt uit het dal: verwacht wordt 13 graden.

Foto 1
Weerhaan - Foto: Hans Smit
Weerhaan
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)