Het weer: Een storing met regen en wind

Foto van auteur

Obrechtstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag stuurt storm Franklin een storing met regen en wind onze kant op. Tot in de avond is het onstuimig in Zwolle: een vlagerige windkracht 5 tot 7. Eerst uit het zuidwesten, in de middag uit het noordwesten.

Het zijn de windstoten die het ‘m de doen, de hele maandag. Tijdens de winddraaiing ’s middags naar het noordwesten is er kans op zware rukwinden tot 95 kilometer per uur. In de avond en nacht zwakt de wind langzaam af. Voor het zover is, trekt buiige regen over de stad. Mogelijk zie je soms flatsen natte sneeuw door de lucht vliegen. De temperatuur dipt dan onder 5 graden, in de middag is het maximum 7 graden. Tussen de buienwolken is een glimp van de zon te zien. In de avond verdwijnen de buien.

Dinsdag staat vanaf de middag een nieuwe storing op het programma. De zon is ‘s morgens in beeld, maar de bewolking neemt toe. Regen bereikt Zwolle na het middaguur. In het begin van de avond kan het stevig doorplenzen. De wind is eerst matig, kracht 3, in het begin van de avond toenemend naar 4 tot 5. Een temperatuur van maximaal 9 graden.

Woensdag houdt de wind zich eindelijk eens rustig. De zon maakt uren boven Zwolle en het blijft droog. Pas aan het eind van de middag neemt de bewolking weer toe. Het kwik stijgt ‘s middags naar 10 graden.

Na woensdag is het wisselvallig, maar windwaarschuwingen zijn tot en met komend weekend niet aan de orde.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)