Landstede Hammers verslaat in eigen huis Spirou Charleroi 

Foto: Movids.nl

In een goed gevuld Theater van de Sport was Landstede Hammers zondag gewoon op alle vlakken beter dan het Belgische Spirou Charleroi. De Zwolse ploeg won voor de derde keer op rij een thuisduel tegen een Belgische opponent, ditmaal met 97-83.

In de laatste thuiswedstrijd tegen de Zuiderburen verwelkomden The Hammers Arnaldo Toro Barea terug in de gelederen. Waar aan Waalse kant Nathan Kutta op het sheet ontbrak waren de tien rebounds in krap twintig minuten heel belangrijk voor de Zwollenaren. Daarnaast werd Arnaldo ook nog eens topscoorder met zeventien punten.

“We zijn blij met zijn terugkeer. Je ziet direct het verschil,” meldt een blije Ralf de Pagter. Dezelfde De Pagter droeg met twaalf punten tegen 83% ook een aardig steentje bij aan de overwinning. Hij zal echter vooral herinnerd worden aan het uitroepteken in plaats van de punt die hij aan de overwinning toevoegde. Met zijn slam dunk in de slotseconde zorgde hij ervoor dat het bord nu nog natrilt en het juichende publiek nog een extra octaaf toevoegt aan de toch al luide aanmoedigingen.

Het eerste kwart

In de heenwedstrijd bleek de Amerikaanse guard Jhivvan Jackson over een uitermate zuiver schot en een flinke tempoversnelling te beschikken. Waar de eerste Zwolse aanvallen tot onbegrijpelijke missers leiden, is Jackson direct bij de les. Rafael Lisboa opent met een drietje waarna Jackson er twee overheen schiet: 0-9 na amper twee minuten spelen. De Zwolse ploeg blijft rustig en komt snel terug, mede geholpen door een fiks aantal Belgische turn-overs.

Zoals gebruikelijk vecht de thuisploeg met het haar tussen de tanden en trekt het met blote tanden de nagels uit de speelvloer. Na een prima pass van Coen Stolk zet Dragos Diculescu de ploegen weer naast elkaar: 12-12. Een drietje van Milan Samardzic zorgt voor 16-17 en voor de laatste voorsprong voor de Zuiderburen. De snelle teamaanvallen van Landstede Hammers zijn er te veel aan en met 22-19 is het eerste kwart voor de thuisploeg.

De rust in met een ruime voorstand

De kaarsrechte schoten van Noah Fogang houden Spirou Charleroi nog even in de race, maar de thuisploeg schiet scherp en het aantal assists overstijgt met dertien tegen zeven in de eerste helft de dolende Walen. Weliswaar schieten beide ploegen hun driepunters rond de 50%, maar binnen de driepuntslijn zijn The Hammers superieur aan hun opponent. Een 15-1 run met twee driepunters van Roel van Overbeek en eentje van Felix Terins gevolgd door drives van Arnaldo Toro Barea, Boyd van der Vuurst de Vries en Coen Stolk leiden tot een ruime 47-34 ruststand.

Intensiteit van Spirou

Spirou Charleroi komt met een duidelijke opdracht uit de rust. Er dient veel feller te worden verdedigd. Voor de rust blaast het uitstekende arbitrale trio slechts tienmaal op de fluit voor een persoonlijke fout, maar na de rust loopt dat aantal rap op. Met veertien om achttien fouten valt de intensiteit van de tweede helft te bewijzen.

Alleen mag die intensiteit niet baten aan het begin van kwart drie. Tweemaal Boyd van der Vuurst de Vries en eenmaal Felix Terins en een score van Coen Stolk zorgen voor 58-34 en het pleit lijkt beslecht. Eens te meer blijkt basketbal een spel van runs. Spirou countert met een 0-7 run, maar de thuisploeg zet weer twintig punten verschil op de borden na een tover-drive van Roel van Overbeek: 74-54.

Een moeilijk einde

En dan… dan stort de thuisploeg in. Charleroi ruikt bloed en met een ongekende geestdrift knokt de ploeg zich terug. Er volgt een 4-20 run. De thuisploeg verspeelt bal op bal en met name Yoeri Schoepen en Milan Samardzic straffen af. Een tweede broodnodige time-out van Mark van Schutterhoef zorgt voor de rust en de ommekeer. Ineens vallen de ballen weer: Felix Terins en Boyd van der Vuurst de Vries rammen van ver binnen. Na een hernieuwd drietje van Ralf de Pagter heeft de time-out aan Waalse zijde geen effect meer. De vrije worpen vanuit het aantal teamfouten smaken goed en de slam dunk van Ralf de Pagter smaakt nog beter.

Next game(s) up

Voordat Landstede Hammers op 3 mei om 19.30 de vaderlandse play-offs start tegen Aris Leeuwarden volgt nog één uitwedstrijd tegen Hubo Limburg in Hasselt. “Daar gaan we voor de eerste uitwinst tegen een Belgische opponent,” zegt Ralf de Pagter. De supporters hopen het en gaan het zien.

Door: Remco van Vliet 

Foto's 5
Landstede Hammers verslaat in eigen huis Spirou Charleroi  - Foto: Movids.nl
Foto: Movids.nl
Landstede Hammers verslaat in eigen huis Spirou Charleroi  - Foto: Movids.nl
Foto: Movids.nl
Landstede Hammers verslaat in eigen huis Spirou Charleroi  - Foto: Movids.nl
Foto: Movids.nl
Landstede Hammers verslaat in eigen huis Spirou Charleroi  - Foto: Movids.nl
Foto: Movids.nl
Landstede Hammers verslaat in eigen huis Spirou Charleroi  - Foto: Movids.nl
Foto: Movids.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)