Vanaf zaterdag te zien in de Spoorzone: CTRL_ALT_PRIVACY – Iedereen heeft iets te verbergen

Foto: Theaterfirma LINEA REKTA

CTRL_ALT_PRIVACY is een futuristische theaterthriller over een van de grootste vraagstukken van dit moment: onze digitale privacy. Geïnspireerd door de waargebeurde verhalen rond klokkenluiders als Katherine Gun, Julian Assange en Edward Snowden presenteert de Zwolse theatergroep Linea Rekta deze maand haar nieuwste productie in de Spoorzone.

CTRL_ALT_PRIVACY is een zenuwslopende klopjacht op vrijheid en controle. Een onzichtbare strijd tegen ondermijning en onaantastbare systemen die de bezoekers onderdompelen in een fictieve wereld met reële gevolgen. Een zoektocht naar een allesomvattend antwoord op de vraag: Wat is de waarde van privacy?

Bezoekers kunnen zich door cybercrime-expert Esther laten meevoeren in een zinderende achtervolging of zich laten opjagen door headhunter Clara. Ook gaan ze samen met de veiligheidsdienst de identiteit van gevaarlijke criminelen achterhalen, terwijl ethisch-hacker Katharina de schaduwzijdes van onze digitale maatschappij blootlegt. 

CTRL_ALT_PRIVACY balanceert tussen het dilemma van veiligheid en privacy, en laat de bezoekers een ogenschijnlijk onvermijdelijke keuze: kies je voor veiligheid of privacy? En zou je die keuze heroverwegen als een dierbare iets te verbergen heeft? “Zoals algoritmes bepalen wat we online te zien krijgen, zo bepaalt jouw keuze hoe jij onze voorstelling beleeft,” aldus de Zwolse theatermakers.

CTRL_ALT_PRIVACY is te zien in de Spoorzone van zaterdag 6 mei tot en met zaterdag 20 mei. Meer informatie is te vinden op de website van Linea Rekta.

Foto 1
Vanaf zaterdag te zien in de Spoorzone: CTRL_ALT_PRIVACY – Iedereen heeft iets te verbergen - Foto: Theaterfirma LINEA REKTA
Foto: Theaterfirma LINEA REKTA

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)