Het weer: Wolkenvelden en droog, ’s middags meer zon

Park de Wezenlanden
Foto: Peter Denekamp

Dinsdagochtend kijkt Zwolle tegen wolkenvelden uit het noorden aan. Van oorsprong polaire lucht stroomt hierheen, het is minder zacht dan op maandag. ‘s Morgens vroeg hebben we 8 graden op de thermometer, ’s middags is het maximum ongeveer 12 graden.

Dat is een beetje tegenvallend, ook voor de uit Afrika teruggekeerde gierzwaluwen die weer boven de stad zijn gezien. Kans op vochtige veren hebben ze alleen in de vroege ochtend, de rest van de dag blijft het droog. De noordenwind blijft met kracht 3 binnen de perken. Zonneschijn bereikt Zwolle tussen de wolken door. In de loop van de middag is de trend gericht op meer zon, want naar verwachting neemt de bewolking tot in de avond af. Een hogedrukgebied positioneert zich boven de Noordzee en dat kan nooit kwaad.

De wind valt in de avond en nacht naar woensdag weg. Onder een nachthemel met weinig wolken koelt het flink af. Op grondniveau kan het een fractie onder het vriespunt raken.

Woensdag komen we onder aanvoer vanuit het noordoosten tot oosten. Zwolle krijgt wolken en zonneschijn, van dat laatste vermoedelijk meer dan op dinsdag. Het is een droge dag met enige temperatuurwinst overdag: ‘s middags is het ongeveer 14 graden.

Donderdag gaat het kwik met hulp van een oostenwind naar 18 graden, ondanks dat de zon waarschijnlijk wordt gedempt door veel wolkensluiers. Het blijft droog.

Vrijdag houdt het Bevrijdingsfestival Overijssel het niet droog. Een actieve buienstoring wordt boven Zwolle verwacht. De precieze aankomsttijd van de buien kan nog niet worden gegeven. In de komende weerberichten op 1Zwolle weten we daarover meer.

Foto 1
Park de Wezenlanden - Foto: Peter Denekamp
Park de Wezenlanden
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)