Kamerkoor Convocaal zingt ‘Ik heb de witte waterlelie lief’

Kamerkoor Convocaal in november 2021.
Foto: Ingezonden foto

Kamerkoor Convocaal treedt zaterdagmiddag 27 mei op in de Grote Zaal van de Stadkamer. Het koor brengt een gevarieerd programma van bekende en minder bekende gedichten, op muziek gezet voor koor. Convocaal presenteert dit gedichtenprogramma samen met stadsdichter Bauke Vermaas en het Zwols Dichterscollectief.

Het bekendste gedicht is waarschijnlijk ‘De Waterlelie’ van Frederik van Eeden. Na het voordragen door Bauke Vermaas laat het koor dit gedicht horen in twee muzikale versies: een eenvoudige van Brigit de Klerk en een minder eenvoudige van Herman Strategier. Welke versie de meeste indruk maakt, mag het publiek zelf beoordelen.

In het programma zijn tevens gedichten over liefde en verlangen te horen van Christina Rossetti, Heinrich Heine, Josef Fink, Hans Georg Nägeli en Mascha Kaléko. Alle op muziek gezet door Jurriaan Andriessen, Friedrich Silcher en Uli Führe.

Kamerkoor Convocaal, zaterdag 27 mei om 15.00 uur in Stadkamer Centrum. Zaal open om 14.45 uur. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Foto 1
Kamerkoor Convocaal in november 2021. - Foto: Ingezonden foto
Kamerkoor Convocaal in november 2021.
Foto: Ingezonden foto