Het weekendweer: Vrij warm, wel kans op een bui

Struinwaard
Foto: Hans Smit

Zaterdagochtend vroeg kan het zicht in Zwolle en omgeving plaatselijk slecht zijn door mist. Na zonsopkomst om 5.56 uur verdwijnt de mist rap onder invloed van de zon. Behalve de zon verschijnen ook veel stapelwolken.

‘s Morgens vroeg is het ongeveer 9 graden. De zon speelt in de ochtend een belangrijke rol en zorgt voor een oplopende temperatuur. We mikken in de stad op een vrij warm maximum van circa 20 graden. De wind komt uit het zuiden tot zuidoosten, is zwak en dus geen storende factor. Door de opwarming ’s middags kan een stapelwolk uitgroeien tot een regenbui. Het is maar de vraag of dat precies boven Zwolle gebeurt. Onweer is niet waarschijnlijk.

Vrijdagmiddag kwam het wel tot onweer in Zwolle. De buien vormden een aaneengesloten regengebied waar we de hele middag ‘plezier’ van hadden. Het onweer zorgde ervoor dat het Bevrijdingsfestival enige tijd werd stilgelegd. In Zwolle werd een etmaalhoeveelheid regen van zo’n 15 liter per vierkante meter gemeten, de bui met hagel ‘s morgens vroeg meegerekend.

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag trekt vanuit het zuidwesten een front over. Er zijn perioden met buiige regen. Zondag overdag kan evenmin droog weer worden beloofd. In de wolkenmassa, waar de zon af en toe doorheen komt, kan vooral in de middag en avond een wat ambitieuzere bui verscholen zitten. De temperatuur blijft op peil: circa 20 graden zondagmiddag. Er staat een zwakke tot matige wind uit oostelijke richtingen.

Over de nieuwe week kunnen we kort zijn: we krijgen een zogeheten westcirculatie. Elke dag regent het wel een keer in Zwolle, de zon is echter niet compleet zoek. De temperatuur overdag daalt naar een normaal niveau rond 17 graden. Kans op nachtvorst is er niet meer.

Foto 1
Struinwaard - Foto: Hans Smit
Struinwaard
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)