Het weekendweer: Zaterdag warm met later kans op pittig onweer, zondag droog en zonnig

Gemaal Westerveld
Foto: Ank Pot

Zaterdagochtend zit Zwolle tegen veel bewolking aan te kijken. Misschien valt er een druppel regen uit. Veel van de bewolking maakt plaats voor de zon, die het vooral ’s middags goed doet. De temperatuur gaat flink in de lift.

Onder de zon en met wind uit het zuiden tot zuidwesten, die ’s middag toeneemt naar een volle kracht 4, wordt een portie warme lucht naar onze omgeving getransporteerd. De temperatuur is ’s ochtends 17 graden en ’s middags zou Zwolle wel eens 27 graden kunnen scoren op de thermometer, mogelijk nog warmer. Daarbij wordt het broeierig.

De broeierigheid mondt later op zaterdag uit in onweer. Vanaf het eind van de middag moet Zwolle het zuidwesten in de gaten houden, daar komen de onweersbuien vandaan. Ze kunnen pittig uitpakken en daarom heeft het KNMI code geel uitgegeven voor de avonduren. Het is de vraag of onze regio de volle laag krijgt, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Het onweer kan gepaard gaan met veel regen, ook is er kans op hagel en forse windvlagen. Er zit vaart in, het onweer verdwijnt in de loop van de avond alweer naar het noordoosten. Maar tot ver in de nacht naar zondag kunnen lichtere buien de stad nog passeren.

Wie zondagochtend vroeg op pad gaat, ziet misschien nog een allerlaatste buitje. De zon heeft snel de overhand en houdt die de rest van de dag. Zonnig weer met wind en stapelwolken waaronder het droog blijft. De middagtemperatuur in de stad is zondag ongeveer 22 graden, een stuk frisser dan op zaterdag. De westenwind is tot de avond actief met kracht 4.

In de nieuwe week herstelt de zomer in Zwolle zich overtuigend. Veel zon, weinig wind, regen blijft op afstand en het wordt elke dag iets warmer. Donderdag gaat het kwik mogelijk richting 30 graden.

Foto 1
Gemaal Westerveld - Foto: Ank Pot
Gemaal Westerveld
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)