Zwolse gemeenteraad debatteert over participatieaanpak en verstedelijkingsstrategie

Archieffoto: Debat van de Zwolse gemeenteraad in de Raadzaal.
Foto: Peter Denekamp

Maandag 15 mei is er vanaf 19.30 uur in de Raadzaal een raadsdebat over de Zwolse participatieaanpak genaamd ‘Hanza!’ Tegelijkertijd is er in de TAK-zaal een raadsdebat over de verstedelijkingsstrategie Regio Zwolle en MIRT-onderzoek bereikbaarheid.

De nieuwe Participatieaanpak Hanza! vormt de leidraad voor hoe de gemeente, het bestuur, organisaties en inwoners met elkaar samenwerken bij belangrijke ontwikkelingen in de gemeente. Na een raadsdebat en vaststelling van de aanpak door de gemeenteraad worden de uitvoeringsinstrumenten verder uitgewerkt. De aanpak wordt ook vertaald in een participatieverordening.

Verstedelijkingsstrategie Regio Zwolle

De Verstedelijkingsstrategie en het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT) bieden Zwolle, naast de eigen Omgevingsvisie, belangrijke handvatten om het Zwolse beleid en de aanpak voor verdere ontwikkeling van de stad vorm te geven.

De Verstedelijkingsstrategie geeft zeven ontwikkelprincipes voor de verstedelijkingskoers van de regio. In deze koers staan ‘warme harten’ centraal. Zwolle is daarbij het stedelijke Warme Hart van de regio. Het gebiedsgericht MIRT-onderzoek leidt tot een diverse set aan maatregelen om bereikbaarheid en mobiliteit in en om Zwolle voor de langere termijn te borgen.

De uitgebreide agenda’s met alle stukken zijn te bekijken op de website van de gemeente. Aanmelden voor het inspreken kan tot maandag 15 mei 10.00 uur via raadsgriffie@zwolle.nl. Ook de inbreng per e-mail over deze onderwerpen moet voor dit tijdstip binnen zijn.

Foto 1
Archieffoto: Debat van de Zwolse gemeenteraad in de Raadzaal. - Foto: Peter Denekamp
Archieffoto: Debat van de Zwolse gemeenteraad in de Raadzaal.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)