Gemeenteraad Zwolle debatteert over Broerenkwartier en meerjarige agenda Regio Zwolle

Archieffoto: Debat van de Zwolse gemeenteraad in de Raadzaal.
Foto: Peter Denekamp

Maandagavond debatteert de gemeenteraad vanaf 19.30 uur in de Raadzaal over de visie voor de openbare ruimte in het Broerenkwartier. Na het debat over de Visie Broerenkwartier is er een themadebat Bouwen & Wonen. In de TAK-zaal is vanaf 19.30 uur een raadsdebat over de Meerjarige Agenda Regio Zwolle.

In 2017 stelde de gemeenteraad de eerste ruimtelijke visie voor het Broerenkwartier vast. Deze visie vormt samen met de nu voorliggende visie de basis om het gebied te ontwikkelen. Hierbij streeft de gemeente naar een klimaatbestendig gebied, vergroening en duurzaam gebruik van bestaande materialen. De historische ontwikkeling van het Broerenkwartier vormt een belangrijk onderdeel in deze visies vanwege het karakter van het gebied.

Agenda Regio Zwolle
In Regio Zwolle werken 22 gemeenten, vier provincies, ondernemers, onderwijs en maatschappelijke organisaties samen aan brede welvaart in de regio. Bij de start in 2011 was de samenwerking sterk gericht op de economie. De laatste jaren wordt ook meer samengewerkt op de thema’s arbeidsmarkt, bereikbaarheid, energie en leefomgeving.

De afgelopen periode is gewerkt aan een nieuwe meerjarige agenda die nu voorligt en waarbij Zwolle op alle onderdelen wil meedoen. De focus ligt op een duurzame en wendbare economie, een toekomstbestendige en flexibele arbeidsmarkt, op klimaatbestendige groei en duurzame bereikbaarheid van de regio.

De uitgebreide agenda’s met alle stukken zijn te bekijken op de website van de gemeente Zwolle. Aanmelden voor het inspreken kan tot maandag 12 juni 10.00 uur via raadsgriffie@zwolle.nl. Inbreng per e-mail over deze onderwerpen moet ook voor dit tijdstip binnen zijn.

Foto 1
Archieffoto: Debat van de Zwolse gemeenteraad in de Raadzaal. - Foto: Peter Denekamp
Archieffoto: Debat van de Zwolse gemeenteraad in de Raadzaal.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)