Politie dreigt herkenbare beelden mishandeling buschauffeur in Zwolle openbaar te maken

Foto: Peter Denekamp/inzet: Politie Basisteam Zwolle

Een buschauffeur kreeg bijna twee maanden geleden flinke klappen van een jonge zwartrijder. Het is de politie tot nu toe nog niet gelukt om de jongeman aan te houden. Op camerabeelden is de dader goed te zien en de politie dreigt nu de beelden openbaar te maken. De vechtersbaas kan dit voorkomen door zich binnen een week te melden bij de politie.

De jongeman stond op 19 maart bij de bushalte op de Mozartlaan, nabij het wijkcentrum Holtenbroek, op de bus te wachten. Bij het instappen zei hij dat hij geen geld bij zich had en probeerde tevergeefs in te checken met zijn OV-chipkaart. Hij liep vervolgens de bus in, maar de buschauffeur wilde dat hij de bus zou verlaten.

De jongeman ging in discussie en de buschauffeur probeerde hem de bus uit te zetten. De man zette zijn capuchon op en begon stevig op de chauffeur in te slaan. De jongen sloeg vervolgens op de vlucht en de buschauffeur hield er een zwelling in zijn gezicht aan over.

De Zwolse politie heeft nu een onherkenbaar gemaakte foto van de dader op social media gepost en dreigt deze binnen een week openbaar te maken. “We hebben je foto geblurd omdat je misschien minderjarig bent en we je de kans willen geven om jezelf te melden bij ons,” schrijven de agenten op Instagram. Als de jongeman zich niet meldt, worden de herkenbare beelden getoond in het opsporingsprogramma Plaats Delict van RTV Oost en Omroep Gelderland. 

De politie houdt er rekening mee dat de jongen mogelijk minderjarig is. Hij kan zich deze week, samen met zijn ouders of verzorgers, melden op het politiebureau aan de Koggelaan. Hij kan ook bellen met de politie via 0900-8844. Mensen die de agressieve zwartrijder herkennen kunnen bellen met de gratis tiplijn 0800-6070.

Foto 1
Politie dreigt herkenbare beelden mishandeling buschauffeur in Zwolle openbaar te maken - Foto: Peter Denekamp/inzet: Politie Basisteam Zwolle
Foto: Peter Denekamp/inzet: Politie Basisteam Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)