Verdachte mishandeling buschauffeur in Holtenbroek meldt zich bij politie

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp/inzet: Politie Basisteam Zwolle

De man die gezocht werd omdat hij een buschauffeur mishandelde in Holtenbroek heeft zich gemeld bij de politie. Dat laat Sven Strijbosch, woordvoerder van de politie Oost-Nederland, vrijdag weten. Een dag eerder werden de herkenbare camerabeelden van de mishandeling openbaar gemaakt.

In het opsporingsprogramma Plaats Delict van RTV Oost en Omroep Gelderland werden donderdagavond herkenbare camerabeelden van de agressieve man getoond. De politie had toen al een onherkenbaar gemaakte foto openbaar gemaakt met de waarschuwing dat hij een week tijd kreeg om zich te melden. Daar gaf hij toen geen gehoor aan.

De jongeman stond op 19 maart bij de bushalte op de Mozartlaan, nabij het wijkcentrum Holtenbroek, op de bus te wachten. Bij het instappen zei hij dat hij geen geld bij zich had en probeerde tevergeefs in te checken met zijn OV-chipkaart. Hij liep vervolgens de bus in, maar de buschauffeur wilde dat hij de bus zou verlaten.

De jongeman ging in discussie en de buschauffeur probeerde hem de bus uit te zetten. De man zette zijn capuchon op en begon stevig op de chauffeur in te slaan. “De jongen heeft de buschauffeur echt hard geraakt,” zegt Strijbosch. “Je ziet ook op de beelden dat de chauffeur daarna in elkaar zakt. Hij had uiteindelijk een flinke zwelling naast zijn rechteroog. Ook had hij bloed in zijn oor.”

Foto 1
Verdachte mishandeling buschauffeur in Holtenbroek meldt zich bij politie - Foto: Peter Denekamp/inzet: Politie Basisteam Zwolle
Foto: Peter Denekamp/inzet: Politie Basisteam Zwolle