Mounir Samuel spreekt in Stadkamer over gevolgen klimaatcrisis voor Zwolle

Mounir Samuel spreekt donderdag 1 juni in de Stadkamer over klimaatverandering en andere crises.
Foto: ChristenUnie Zwolle

Donderdag 1 juni komt Mounir Samuel, spreker en auteur van het veelbesproken boek ‘Jona zonder Walvis’ naar Zwolle. In de Stadkamer-Centrum spreekt Mounir over klimaatverandering en andere crises van deze tijd.

De klimaatcrisis is, volgens Samuel, niet meer te ontkennen. Als correspondent sociale revoluties en maatschappelijke verandering was hij getuige van de wereldwijde effecten daarvan. In de Stadkamer duidt hij de aard en omvang van de verschillende crises van deze tijd.

Van stikstof tot het belang van de walvis, van het aandeel van Shell tot de verwoesting van de Amazone door het Nederlandse bedrijfsleven. Samuel laat zien wat ons in de komende decennia te wachten staat en wat we daaraan kunnen doen. Na de lezing volgt een gesprek tussen Samuel en Ruben van de Belt, fractievoorzitter van de ChristenUnie Zwolle, over de betekenis van klimaatverandering voor Zwolle.

Mounir Samuel is politicoloog, auteur en journalist. Zijn reportages werden bekroond met de Dick Scherpenzeel Aanmoedigingsprijs en de Lira Correspondentenprijs. Winq Magazine kende hem de eretitel toe van ‘Changemaker of the decade’. Aan het eind van de avond is er gelegenheid om het boek Jona zonder Walvis te kopen en houdt Samuel een signeersessie.

De avond wordt georganiseerd door ChristenUnie Zwolle en is toegankelijk voor iedereen.  De toegang is gratis en kaarten zijn via de website van ChristenUnie Zwolle. De avond begint donderdag 1 juni om 20.00 uur en duurt tot 21.30 uur. Vanaf 19.30 uur is men al welkom in de Stadskamer aan de Zeven Alleetjes.

Foto 1
Mounir Samuel spreekt donderdag 1 juni in de Stadkamer over klimaatverandering en andere crises. - Foto: ChristenUnie Zwolle
Mounir Samuel spreekt donderdag 1 juni in de Stadkamer over klimaatverandering en andere crises.
Foto: ChristenUnie Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)