Opnieuw ‘gaslucht’ in winkel in Diezerstraat

|   Laatste wijziging

Een brandweerauto stond midden in de Diezerstraat vanwege een gasachtige lucht in de winkel van My Jewellery.
Foto: Peter Denekamp

Het personeel van My Jewellery in de Diezerstraat sloeg donderdag alarm toen ze in de winkel een gaslucht roken. De gewaarschuwde brandweer rukte met spoed uit naar de Zwolse binnenstad. Na een grondige speurtocht door de winkel kon de brandweer niets ontdekken. De lucht kwam vermoedelijk via een ventilatiekanaal in de winkel terecht.

Het winkelend publiek keek rond 12.20 uur vreemd op toen er een grote brandweerwagen met blauwe zwaailichten midden in de winkelstraat stond. Ook vier nieuwsgierige mannen onderbraken hun middagpauze om een glimp op te vangen van het spektakel. Veel was er niet te zien, brandweerlieden voerden in het pand meerdere metingen uit. Er bleek geen sprake te zijn van een gaslekkage of concentraties van gevaarlijke stoffen.

Het personeel en klanten, die tijdelijk de winkel moesten verlaten, mochten dan ook weer naar binnen nadat de brandweer het pand vrijgaf.

Voor de brandweer is het niet de eerste keer dat ze uitrukken voor een gaslucht in een winkel in de Diezerstraat. Zij kwamen al drie keer eerder in actie voor soortgelijke meldingen bij parfumerie Kiko Milano, een paar honderd meter verderop in de winkelstraat.

Foto's 3
Een brandweerauto stond midden in de Diezerstraat vanwege een gasachtige lucht in de winkel van My Jewellery. - Foto: Peter Denekamp
Een brandweerauto stond midden in de Diezerstraat vanwege een gasachtige lucht in de winkel van My Jewellery.
Foto: Peter Denekamp
Klanten en het winkelpersoneel moesten tijdelijk het pand verlaten. - Foto: Peter Denekamp
Klanten en het winkelpersoneel moesten tijdelijk het pand verlaten.
Foto: Peter Denekamp
Na metingen door de brandweer bleek er geen sprake te zijn van een gaslek. - Foto: Peter Denekamp
Na metingen door de brandweer bleek er geen sprake te zijn van een gaslek.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)