Het weer: Zon, wolken en droog

Foto van auteur

Aa-weide
Foto: Hans Smit

Woensdag kijken we kritisch naar de hoeveelheid wolken boven Zwolle. Onder een aanvoer uit het noorden tot noordwesten komt namelijk bewolking op ons af. Tegelijkertijd stijgt de luchtdruk, wat wolken juist doet oplossen.

Hoe het ook uitpakt, veel of weinig wolken boven de stad, regen wordt woensdag niet verwacht. Later in de middag wint de zon het van de wolken. Dat helpt om het kwik ‘s middags een beetje op te porren. Na een fris begin van de dag met zo’n 7 graden op de thermometer, verdubbelt dat in de middag naar 14 graden. Nog steeds aan de koele kant voor de tijd van het jaar, veroorzaakt door die wind uit het noorden. Deze is zwak in de ochtend, toenemend naar matig, kracht 3, in de middag.

Woensdagavond is er minder wind en waarschijnlijk weinig bewolking. Gunstig om een passage van het internationale ruimtestation (ISS) te aanschouwen. Het verschijnt rond 23.37 uur boven de westelijke horizon. Rond 23.40 uur is het ruimtestation vrijwel recht boven je te zien als een zeer heldere bewegende ster. Het wordt beschenen door de zon, terwijl het op de grond al donker is. Aan boord bevindt zich Expedition 69, bestaande uit zeven personen. Rond 23.43 uur verdwijnt het ISS in het oosten in de aardschaduw.

Op Hemelvaartsdag hebben we te maken met veel wolkensluiers op hoogte. Het blijft droog, maar met de zonneschijn zou het wel eens tegen kunnen vallen. De temperatuur boekt dan ook weinig winst. ‘s Morgens vroeg is het tamelijk fris, circa 6 graden, in het buitengebied mogelijk nog iets kouder. De wind is zwak en komt uit de noordoosthoek.

Vrijdag en in het weekend zit het met het lenteweer in Zwolle wel snor. Een hogedrukgebied zorgt voor rustige en droge condities met wolken en plenty zonneschijn. Het wordt warmer, de 20 graden komt weer binnen handbereik.

Foto 1
Aa-weide - Foto: Hans Smit
Aa-weide
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)