Het weer: Zon achter wolken, toch 20 graden ’s middags

Achterkant Krammer.
Foto: Ank Pot

Vrijdag schuift veel bewolking over Zwolle. Met een matige zuidwestelijke wind, kracht 3, wordt een tikje warmere lucht aangevoerd dan op donderdag. Na een ochtend met ongeveer 13 graden verschijnt in de stad onder de wolken een middagtemperatuur van 19 à 20 graden op de thermometer.

De zon zit vaak klem achter de wolkenmassa, waar een drup regen uit kan vallen. Rond het middaguur is de kans op nattigheid het grootst. De wolken horen bij een front niet ver ten noorden van ons, waarachter zich minder warme lucht bevindt.

Zaterdag ligt Zwolle nog aan de warme kant van het front. De middagtemperatuur komt iets boven de 20 graden, wel met een stevige westenwind. Het blijft droog. In de nacht van zaterdag op zondag kruipt het front vanuit het noorden over de stad. Dat levert ’s nachts en mogelijk ook zondagochtend vroeg regen op.

Zondag zitten we in de koele zone. ’s Middags nauwelijks warmer dan 17 graden, ondanks de zon die dan waarschijnlijk meer ruimte krijgt. Er staat zondag weinig wind.

In de nieuwe week zorgt een hogedrukgebied met het centrum boven de Alpen voor de terugkeer van vrij warme lucht uit zuidelijke regionen. Tot en met woensdag zit er overwegend droog weer in de pijplijn voor Zwolle. De middagtemperaturen zijn met ongeveer 19 graden bovengemiddeld voor de tijd van het jaar.

Foto 1
Achterkant Krammer. - Foto: Ank Pot
Achterkant Krammer.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)