Huldiging PEC Zwolle: de stad is helemaal klaar voor groot en veilig feest in Park de Wezenlanden

Foto van auteur

Park de Wezenlanden is weer veranderd in een evenemententerrein, dit keer om PEC Zwolle te huldigen.
Foto: Peter Denekamp

Vrijdag werd er koortsachtig gewerkt in Park de Wezenlanden. Het grote grasveld verandert weer in een festivalterrein om morgen een mooi feestje te bouwen. Ongeacht of PEC Zwolle over een paar uur kampioen wordt in de Keuken Kampioen Divisie, wordt er morgen een groot feest gehouden in het stadspark.

Het wordt een feest voor alle Zwollenaren als het aan de gemeente Zwolle en PEC Zwolle ligt. Het moet een geweldig festijn worden voor alle blauwvingers, van verstokte PEC-aanhanger tot de vader die met zijn zoontje op de arm wil genieten van het voetbalfeest.

“Sinds de promotie van PEC Zwolle hebben we gemerkt dat heel veel Zwollenaren en voetballiefhebbers de promotie graag met elkaar willen vieren tijdens een groot huldigingsfeest,” zegt Twan Timmermans, woordvoerder voor de gemeente Zwolle. Ze zijn aan de slag gegaan met de voetbalclub, de politie en het Openbaar Ministerie om er een grote en onvergetelijke happening van te maken. Er zijn dan ook de nodige huisregels ingesteld om te zorgen dat iedereen zich prettig en veilig voelt tijdens de huldiging van de blauw-witten.

De huisregels zijn echter niet onoverkomelijk. “Drugs, alcohol, wapens, fakkels en vuurwerk thuis laten, dat is het wel zo’n beetje. In tegenstelling tot de huldiging van Feijenoord afgelopen maandag wordt er op het evenemententerrein alcohol verkocht. Bij de organisatie draait het niet alleen om de veiligheid, er wordt ook veel werk van gemaakt om er een goed Zwols feest van te maken. “We hebben de huldiging graag mogelijk willen maken, voor iedereen. Daarom is er zaterdag een groot feest met dj’s, artiesten en uiteraard de selectie die deze topprestatie heeft neergezet,” aldus Timmermans.

Als Heracles vanavond geen kampioen wordt, dan blijft het dit weekend stil in Almelo. Zij huldigen de club alleen bij een kampioenschap, ondanks dat Heracles ook promoveert naar het hoogste voetbalniveau in ons land. In Zwolle wordt de promotie sowieso gevierd, al hoopt iedereen op het kampioenschap. “Vergeet niet dat PEC nog nooit zoveel doelpunten heeft gescoord als dit seizoen,” zegt Timmermans. “Waarvan dertien in één wedstrijd, tegen Den Bosch, een record in het betaald voetbal van Nederland!” De gemeente Zwolle ziet dan ook de gloriejaren van 2013/14 herleven.

In het stadspark is het podium inmiddels voltooid, ook zijn er hekken met zwarte schermen rondom het evenemententerrein geplaatst. Iedereen kan morgen op het veld bij het podium komen via de onderdoorgang van het provinciehuis. Daar zien beveiligers toe op naleving van de huisregels.

Het parkpaviljoen is morgen gewoon geopend ondanks de vele hekken rondom het park. “Bezoekers kunnen via een looproute achterlangs het afgezette terrein bij ons komen,” zegt Romano Meijer van Parkpaviljoen de Wezenlanden. “Bij de Wethouder Alferinkweg wordt de looproute naar ons met gele borden aangegeven.” 

Foto's 5
Park de Wezenlanden is weer veranderd in een evenemententerrein, dit keer om PEC Zwolle te huldigen. - Foto: Peter Denekamp
Park de Wezenlanden is weer veranderd in een evenemententerrein, dit keer om PEC Zwolle te huldigen.
Foto: Peter Denekamp
Achter het podium is een deel van het park afgesloten. - Foto: Peter Denekamp
Achter het podium is een deel van het park afgesloten.
Foto: Peter Denekamp
Het podium waarop morgen de selectie van PEC Zwolle zal aantreden. - Foto: Peter Denekamp
Het podium waarop morgen de selectie van PEC Zwolle zal aantreden.
Foto: Peter Denekamp
Het evenemententerrein is afgezet met hekken met zwarte schermen. - Foto: Peter Denekamp
Het evenemententerrein is afgezet met hekken met zwarte schermen.
Foto: Peter Denekamp
Het parkpaviljoen is morgen normaal geopend, mannen van de ROVA plaatsten vandaag borden met de looproute. - Foto: Peter Denekamp
Het parkpaviljoen is morgen normaal geopend, mannen van de ROVA plaatsten vandaag borden met de looproute.
Foto: Peter Denekamp