Huldiging PEC Zwolle op 20 mei in Park de Wezenlanden

In 2012 werd het promotiefeest van de blauw-witte brigade op het Rodetorenplein gevierd.
Foto: Hans Smit

PEC Zwolle wordt op zaterdag 20 mei gehuldigd in Park de Wezenlanden. De promotie naar de Eredivisie wordt dan sowieso gevierd en als alles meezit ook het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie.

Hoe laat het feest begint is nog niet bekend. “In overleg met PEC Zwolle gaan we een programma samenstellen,” zegt Sam Rademaker, woordvoerder van de gemeente. “Op een later moment zullen we het dan bekendmaken.”

PEC staat momenteel samen met Heracles bovenaan de ranglijst met een gelijk aantal punten. De Zwollenaren hebben echter een wedstrijd minder gespeeld. Vanavond speelt PEC Zwolle tegen Jong PSV in Eindhoven.

Wint PEC Zwolle vanavond en de twee resterende wedstrijden, dan is de blauw-witte brigade van trainer Dick Schreuder de kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Bij verlies van Heracles kan PEC Zwolle al eerder kampioen worden.

Als PEC Zwolle een wedstrijd verliest kan het doelgemiddelde de kampioen bepalen. Het gaat de komende weken nog heel spannend worden in de Keuken Kampioen Divisie.

Het is niet de eerste keer dat de spelers van PEC Zwolle samen met hun fans feest vieren in Park de Wezenlanden. In 2014 werd de ploeg daar gehuldigd na het winnen van de KNVB-beker. In 2012 promoveerde PEC ook vanuit de Eerste Divisie naar de Eredivisie. De club heette destijds nog FC Zwolle. Het promotiefeest werd toen met ruim 20.000 supporters gevierd op het Rodetorenplein.

Foto 1
In 2012 werd het promotiefeest van de blauw-witte brigade op het Rodetorenplein gevierd. - Foto: Hans Smit
In 2012 werd het promotiefeest van de blauw-witte brigade op het Rodetorenplein gevierd.
Foto: Hans Smit