Programma tweede editie Symphonica Stadshagen bekend

Foto van auteur

Foto: Ruben Meinten

Het programma van de tweede editie van Symphonica Stadshagen is bekend. Voor jong en oud is er van alles te doen op cultureel vlak in het Twistvlietpark in Stadshagen. De line-up voor het openluchtconcert kent naast lokale ook landelijke namen. Het evenement is uitgebreid naar de zondagmiddag. Dan organiseert Jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel haar ‘Vuurvogel Festival Klassiek’.

Zaterdag 24 juni start het Cultuurfestival in het Twistvlietpark om 12.30 uur met een kindertheatervoorstelling. Verder zijn er allerlei leuke workshops voor jongeren en volwassenen op het gebied van theater, muziek en dans. Verschillende bands en koren wisselen elkaar af bij het Parkpodium. Jongeren kunnen meedoen met freerun clinics en het kindercircus Pavarini. In het park staan verschillende foodtrucks en horecagelegenheden.

Het middagprogramma loopt door in het avondprogramma, zodat bezoekers kunnen blijven eten en hangen in het park. Om 21.00 uur begint het openluchtconcert. Bezoekers kunnen vanaf de kade in het park gratis genieten van het concert op het water. Onder begeleiding van JSO De Vuurvogel treden verschillende artiesten op.

De line-up van het openluchtconcert heeft lokale en landelijke namen. Musicalster Renée van Wegberg is bekend van haar rol als groene heks in de musical Wicked. Ook werd zij landelijk geprezen voor haar liedjesprogramma en de vertolking van Liesbeth List. Jeroen Robben, de mannelijke hoofdrolspeler in de musical Beauty and the Beast, was ook deelnemer aan The Voice of Holland.  

Een groot deel van de artiesten komt uit de regio Zwolle, zoals de Zwolse singer-songwriter Esther Groenenberg, dirigent Albert Dam van de Vuurvogel, Bert van de Wetering en Kristen Witmer. Ook de Zwolse close-harmony groep Vivid is onderdeel van het concert. 

Het muziekspektakel wordt afgewisseld met dansoptredens van Diff Dance Centre. Onder leiding van presentator Freek van der Heide start het concert met een blok klassieke muziek en zal gedurende de avond overgaan naar film- en popmuziek.

Nieuw dit jaar is de uitbreiding naar de zondagmiddag. Dan organiseert JSO De Vuurvogel een orkestenmiddag. Het ‘Vuurvogel Festival Klassiek’ begint om 12.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Er doen vijf jeugdorkesten mee met totaal zo’n 250 orkestleden. 

De toegang tot Symphonica Stadshagen op zaterdag 24 juni en zondag 25 juni is gratis. Het festival kan dankzij de hulp van veel vrijwilligers en steun van sponsoren georganiseerd worden. De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers en stelt een vrijwillige bijdrage op prijs. Doneren of aanmelden als vrijwilliger kan via de website van Symphonica Stadshagen.

Foto 1
Programma tweede editie Symphonica Stadshagen bekend - Foto: Ruben Meinten
Foto: Ruben Meinten