Muziek en cultuur tijdens eerste editie Symphonica Stadshagen

Foto van auteur

Foto: Ruben Meinten

VIDEO: Zwolle – Symfonica Stadshagen, het nieuwe festival met culurele en muzikale optredens in en uit Stadshagen. Het festival dat eigenlijk gepland stond op 3 juli 2021 maar uitgesteld werd in verband met corona kon eindelijk zijn aftrap beleven.

Zaterdag was het dan eindelijk zo ver. In het Twistvlietpark werden vanaf 13.00 uur ’s middags de bezoekers vermaakt met optredens, workshops en theatervoorstellingen. Afsluitend werd om 21.00 uur aan de overzijde van het water een concert gegeven door De Vuurvogel in samenwerking met diverse artiesten uit de wijk en de regio van Zwolle.

De kade zat afgeladen vol met wijkbewoners en geinteresseerden uit de rest van Zwolle. In het gras, op het straatwerk en op meegebrachte tuinstoelen werden zij geheel kostenloos voorzien van een spetterend optreden van het orkest aan de overzijde van het water. Prachtige klassieke stukken klonken over het water, tewijl er langzaam via bekende filmmuziek werd opgebouwd naar een knallend eindoptreden. Een geslaagde eerste editie van het kersverse festival dat volgend jaar een vervolg zal kennen.

Video 1
Video: Symphonica Stadshagen 2022 door Arjen van der Zee