Berkum neemt afscheid van clubiconen

Van links af Johnsen Bacuna en Chris van der Meulen. Beide spelers namen zaterdag na vele jaren afscheid van Berkum.
Foto: Hans Smit

Afgelopen zaterdag nam VV Berkum, na het laatste competitieduel van dit seizoen, afscheid van een aantal spelers en de technische staf. Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna en hoofdtrainer Arno Hoekstra werden daarbij nog eens extra in het zonnetje gezet.

“Alle drie hebben ze een enorme staat van dienst bij onze club. Daar zijn we ze heel dankbaar voor,” aldus Berkum-voorzitter Jan Teun Fuller. “Chris en Johnsen hebben bovendien voor een ‘treinlading’ aan goals gezorgd en dat ze zich allebei na zware blessures zo terug hebben geknokt is helemaal indrukwekkend.”

Johnsen Bacuna (37) speelde acht seizoenen voor Berkum, waar de snelle en makkelijk scorende technicus een stempel op veel wedstrijden drukte. Dat was enkele weken geleden ook nog het geval in de door Berkum gewonnen finale van de Districtsbeker Oost, waarin Bacuna voor de twee beslissende doelpunten zorgde.

Chris van der Meulen (39) kwam niet minder dan 22 seizoenen uit in het eerste elftal van Berkum. De rappe vleugelaanvaller kwam in zijn imposante sportieve carrière in actie in meer dan zeshonderd officiële wedstrijden en scoorde daarin zo’n tweehonderd keer. Ondanks belangstelling van diverse clubs uit de top van het amateurvoetbal bleef Chris altijd bij Berkum en die clubtrouw is, ook bij de amateurs, onderhand een zeldzaamheid geworden.

Coach Arno Hoekstra (46) neemt afscheid van Berkum na zes jaar als trainer, verdeeld over twee periodes. Hij kwam in 2016 bij de club die hij al in zijn eerste seizoen kampioen maakte en terug bracht in de toenmalige Hoofdklasse. Daarna slaagde hij erin om zijn selectie op dat niveau te houden en enkele weken geleden bekroonde hij dat door het winnen van de Districtsbeker Oost, een historische prijs voor Berkum. De sympathieke vakman uit Friesland kijkt dus terug op succesvolle jaren bij Berkum, waar hij veel vrienden heeft gemaakt.

Door: Theo Kölker

Foto's 2
Van links af Johnsen Bacuna en Chris van der Meulen. Beide spelers namen zaterdag na vele jaren afscheid van Berkum. - Foto: Hans Smit
Van links af Johnsen Bacuna en Chris van der Meulen. Beide spelers namen zaterdag na vele jaren afscheid van Berkum.
Foto: Hans Smit
Van links af voorzitter Jan Teun Fuller en coach Arno Hoekstra. Na 6 jaar trouwe dienst verlaat de oefenmeester de club. - Foto: Hans Smit
Van links af voorzitter Jan Teun Fuller en coach Arno Hoekstra. Na 6 jaar trouwe dienst verlaat de oefenmeester de club.
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)