Mike van Ekeren en Twan Knul naar Berkum

Foto van auteur

VV Berkum

Zwolle – VV Berkum heeft met middenvelder Mike van Ekeren (19) en aanvaller Twan Knul (26) twee versterkingen voor het komende seizoen binnengehaald. Daarnaast hebben de spitsen Johnsen Bacuna en Martijn Brakke besloten om hun verblijf bij de Zwolse hoofdklasser met nog een jaar te verlengen.

De eerste selectie van Berkum voor het nieuwe seizoen 2022-2023 is daarmee rond. Mike van Ekeren begon bij de pupillen van HTC en werd in 2013 opgepikt door PEC Zwolle, waar hij diverse jeugdelftallen tot en met de O19 doorliep. In 2020 verkaste de Zwolse middenvelder naar FC Emmen, waar hij nu in de O21 speelt. In 2019 speelde hij met de PEC-beloften al eens in een oefenduel tegen Berkum, waarbij hij de winnende 2-3 scoorde.

Twan Knul is een ervaren aanvaller met scorend vermogen. Hij voetbalt al sinds de pupillen voor eersteklasser DOS Kampen, waar hij nu acht seizoenen deel uitmaakt van de hoofdselectie. De speler uit Kampen is nu toe aan een nieuwe uitdaging op een hoger niveau.

Van de huidige Berkum-selectie hebben Johnsen Bacuna en Martijn Brakke bijgetekend. Bacuna gaat nu voor zijn negende seizoen bij de Zwollenaren. Ook collega-spits Martijn Brakke blijft bij Berkum, waar hij in zijn eerste seizoen lang aan de kant stond vanwege een blessure. Inmiddels is hij hersteld, pikt hij weer regelmatig zijn doelpunten mee en hij heeft besloten om ook in het seizoen 2022-2023 voor Berkum te spelen.

Berkum voegt verder aanvaller Serge Nap en middenvelder Jens Buitenhuis, nu nog spelend in het tweede elftal, aan de eerste selectie toe. Vanuit de eigen Berkum-jeugd komt keeper Finn Jordans naar de hoofdselectie.

Eerder werd al bekend dat de 19-jarige aanvaller Finn van Kommer komend seizoen voor Berkum speelt. Hij voetbalt nu voor zondaghoofdklasser Hoogeveen en heeft daarvóór de jeugdopleiding van PEC Zwolle doorlopen. Verder komt spits Giorney Rojer (22), net als Mike van Ekeren eerder actief in onder meer de jeugdteams van PEC Zwolle en FC Emmen, over van eersteklasser KHC. Komend seizoen maakt ook centrale verdediger Robert Talens (28), nu nog spelend voor derdedivisionist ACV, de overstap naar de Zwolse hoofdklasser.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Mike van Ekeren en Twan Knul naar Berkum”

  1. Er zijn geen woorden te vinden voor dit prachtige nieuws, in een woord fantastisch. Hulde aan de beleidsbepalers en de kwistig met geld strooiende commissie die de trouwe aanhangers steeds meer van de club doet vervreemden.

  2. Ook dit weekend blijft het vlaggeschip ongeslagen maar – veel belangrijker – morgen wordt het 2e elftal wederom kampioen van de Reserve Hoofdklasse. Weer een topprestatie en een pluim voor de gehele jeugdafdeling van VV Berkum die jaarlijks door de KNVB als beste van Zwolle wordt beoordeeld. Ook volgend seizoen stromen er weer 4 talenten door naar het 1e elftal. Waar zie je dit nog (behalve op Urk dan)?

Reacties zijn gesloten.