Zwolse gemeenteraad debatteert over passend onderwijs en jeugdhulp

Archieffoto: Debat van de Zwolse gemeenteraad in de Raadzaal.
Foto: Peter Denekamp

De gemeenteraad debatteert maandag in de Raadzaal over de Ontwikkelagenda passend onderwijs en jeugdhulp, gevolgd door een themadebat Vrijetijdsbesteding. In de TAK-zaal is tegelijkertijd een themadebat Klimaat & Energie.

In 2017 hebben de gemeenteraad en de schoolbesturen van het primair en voortgezet onderwijs de ontwikkelagenda passend onderwijs en jeugdhulp vastgesteld. De tussenevaluatie in 2021 en gesprekken over een vervolgaanpak met de schoolbesturen hebben geresulteerd in een nieuw deel voor de periode 2023 – 2028. Hiermee wordt invulling gegeven aan het thema ‘een passende onderwijsplek voor ieder kind’ uit de strategische onderwijsagenda.

Samen met het onderwijs wordt beoogd bij ondersteuningsvragen van leerlingen en ouders te werken aan:

– zo normaal mogelijke oplossingen bij ervaren problemen bij opgroeien, opvoeden en ontwikkelen van kinderen en jongeren tot 18 jaar.
– zo dicht mogelijk bij de normale leefomgeving van kinderen, jongeren en ouders.
– in een samenhangende aanpak met de wisselwerking met andere omgevingen, met name thuis.

Dit zal naar verwachting leiden tot betere oplossingen en het voorkomen van onnodig beroep op individuele specialistische jeugdhulp of speciale vormen van onderwijs.

Voor de themadebatten worden verschillende informatieve nota’s binnen hetzelfde thema geagendeerd. Hiermee wordt beoogd de mogelijkheden voor debat over informatienota’s op meer strategisch, kaderstellend niveau te verruimen.

De uitgebreide agenda’s met alle stukken zijn te bekijken via de website van de gemeente Zwolle. Aanmelden voor het inspreken kan tot maandag 5 juni 10.00 uur via raadsgriffie@zwolle.nl. Inbreng per e-mail over deze onderwerpen moet ook voor dit tijdstip binnen zijn.

Foto 1
Archieffoto: Debat van de Zwolse gemeenteraad in de Raadzaal. - Foto: Peter Denekamp
Archieffoto: Debat van de Zwolse gemeenteraad in de Raadzaal.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)