Realisatie appartementen Flevogebouw stap dichterbij

Foto van auteur

Wonen in een meer dan 100 jaar oud gebouw? Binnenkort is dat mogelijk. De realisatie van tien appartementen met winkelruimte in het Flevogebouw aan de Menno van Coehoornsingel is weer een stap dichterbij gekomen. De procedure om te komen tot bouwvergunning kan worden opgestart, zo heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Deze procedure start met de ter visie legging van de bouwaanvragen. Wethouder Volkshuisvesting Gerard van Dooremolen: “Ik ben erg blij met deze ontwikkeling. Hiermee nadert de voltooiing van dit gedeelte van de Tanerij.”

Archieffoto

Het Flevogebouw zal aan de achterkant uitgebouwd worden. Dit heeft een aantal voordelen. De afstand tussen het Spinhuis en het Flevogebouw wordt kleiner. Het plein wordt zo intiemer en aangenamer voor voetgangers. Ook aan de kant van het plein krijgt het Flevogebouw een eigen gezicht. En door de uitbouw is het mogelijk om op straatniveau winkels te maken. Daardoor krijgen de winkels in het Flevogebouw een uitnodigend karakter. Het is de bedoeling dat meubelzaak Nibourg zich hierin gaat vestigen. De welstandscommissie heeft positief geoordeeld over het bouwplan.

Het Flevogebouw dateert uit 1898 en was oorspronkelijk een ambachtsschool. Het is een gemeentelijk monument. Het Flevogebouw is onderdeel van de Tanerij en valt onder het bestemmingsplan Noordereiland.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Realisatie appartementen Flevogebouw stap dichterbij”

Reacties zijn gesloten.