Dominicanen broeders verhuizen uit klooster in Assendorp

De broeders noemen het huis aan de Veerallee een geschenk uit de hemel.
Foto: Peter Denekamp

De vier broeders die het Dominicanenklooster bewonen zijn afgelopen maand verhuisd naar een woning aan de Veerallee. Een ingrijpende ervaring voor de broeders, die allen de 80 zijn gepasseerd. Broeder Dominicus woont zelfs al 63 jaar in het klooster in Assendorp. 

De broeders moesten verhuizen naar een tijdelijk onderkomen vanwege de renovatie van het Dominicanenklooster. Een parochiaan bood ze het huis aan de Veerallee aan en vrijwilligers ondersteunden de vier broeders bij de verhuizing.

De broeders noemen het huis een geschenk uit de hemel. Ze kunnen daar in rust verblijven tijdens de onrust van de renovatie van het klooster. Over drie jaar keren ze terug naar het gemoderniseerde en verduurzaamde Dominicanenklooster. 

De broeders blijven tijdens de renovatie verbonden aan het klooster. Zij zullen blijven voorgaan in de zondagse vieringen en doordeweeks het avondgebed bidden in het klooster. Het Dominicanenklooster blijft ook in gebruik voor lezingen, concerten en workshops. Op die manier geeft de Stichting Dominicanenklooster Zwolle vorm aan haar missie: haar gebouw en traditie delen met de hele stad, in momenten van bezinning en ontmoeting.

Foto 1
De broeders noemen het huis aan de Veerallee een geschenk uit de hemel. - Foto: Peter Denekamp
De broeders noemen het huis aan de Veerallee een geschenk uit de hemel.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)