Dominicanenklooster organiseert workshop ‘Groene Kunst’

Lobke Meekes
Foto: Viorica Cernica

De internationale Dag van de Aarde valt dit jaar op zaterdag 22 april. Op die dag organiseert het Dominicanenklooster een workshop ‘Groene kunst’. Deelnemers gaan onder leiding van beeldend kunstenaar Lobke Meekes aan de slag met een ecologisch vraagstuk dat voor hen belangrijk voelt. 

Zelf creëert Meekes ‘groene plekken met een verhaal’, die de verbinding versterken tussen mensen, dieren, planten en hun omgeving. Het is een centrale gedachte in haar werk: mensen, dieren en andere ‘schepsels’ verschillen niet wezenlijk van elkaar, behalve misschien in de verantwoordelijkheid die zij dragen.

De workshop begint met een inleiding door Meekes over haar werk en denkwereld. Vervolgens wordt de workshop interactief door gesprek en oefeningen. Deelnemers gaan uiteindelijk aan het werk met een ecologisch vraagstuk dat voor hen urgent voelt.

De aankondiging op de website van het klooster laat lezen: “Hoe kun je dit vraagstuk met beelden en creatieve ideeën zichtbaar en voelbaar maken? Wil je iets uitproberen? Zie je een concreet project voor ogen?” Aan het einde van de workshop worden ervaringen uitgewisseld en, voor wie dat wil, vervolgafspraken gemaakt.

Tijdens de workshop zal ook geluncht worden. Aan deelnemers wordt gevraagd om zelf iets te eten mee te nemen. De organisatie zorgt voor koffie, thee en water. De workshop begint om 11.00 uur en duurt tot 14.00 uur. Tickets kosten 7,50 euro en zijn te bestellen op de website van het klooster.

Foto 1
Lobke Meekes - Foto: Viorica Cernica
Lobke Meekes
Foto: Viorica Cernica

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)