Het weer: Droog met zon en wolken

Rijnlaan
Foto: Ank Pot

Vrijdag geven we de zon meer kans boven Zwolle dan op donderdag. De grijze Noordzeebewolking bleek boven land veel taaier dan gedacht, de zon had de meeste tijd het nakijken. Daardoor bleef de temperatuur teleurstellend laag. In de stad was het met een povere 16 graden wel gedaan.

Het uitgestrekte wolkenpakket boven de Noordzee van de afgelopen dagen is wat in omvang afgenomen. Bovendien verwachten we vrijdagmiddag een draaiing van de windrichting naar noordoost, waar nog minder wolken aanwezig zijn. De zon krijgt dan meer kans boven Zwolle, wel in gezelschap van losse stapelwolken. Wolken of geen wolken, droog blijft het nog steeds. De dag start met ongeveer 9 graden op de thermometer, in de middag gaat het kwik richting 20 graden. De wind is zwak tot matig, ‘s morgens nog even uit het noorden, ’s middags uit het noordoosten.

De wind blijft in het weekend in de noordoosthoek zitten. Zaterdag heeft uitstekende vooruitzichten op een azuurblauwe lucht boven de stad en ongeremde zonneschijn. Zondag duiken mogelijk vriendelijke stapelwolken op, die louter een decoratieve functie hebben. Op beide dagen is de middagtemperatuur in de stad aangenaam, ongeveer 23 graden.

Ook in het weekend is geen druppel neerslag te verwachten in Zwolle. Voor regen moet je in de Zuid-Europese landen zijn, waar het ‘s middags telkens raak is met onweersbuien.

Foto 1
Rijnlaan - Foto: Ank Pot
Rijnlaan
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)