Het weer: ’s Morgens eerst kans op lichte neerslag, daarna droog met zon

Foto van auteur

Simon van Slingelandtplein
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdagochtend vroeg trekt een pakket dikke wolken vanuit het noordoosten over Zwolle. Er kan lichte regen uit vallen. Vorst wordt ‘s morgens niet berekend, maar de temperatuur ligt amper boven het vriespunt. Daarom zijn vlokjes natte sneeuw ook mogelijk.

Het wolkenpakket verdwijnt naar het zuidwesten, om plaats te maken voor de zon. Waarschijnlijk gebeurt dat ‘s morgens al gauw. De kans op neerslag neemt dinsdag af tot nul, de lucht wordt droog met veel blauwe lucht. Gaande de dag zijn er steeds minder wolken. Er staat eerst een zwakke oosten– tot noordoostenwind, in de middag matig, kracht 3. Het kwik loopt op naar ongeveer 6 graden. Sta je in de wind dan voelt het kouder aan. In de avond is het helder en daalt de temperatuur onder het vriespunt.

Woensdagochtend vriest het licht. Het is kurkdroog en de zon is van de partij. Waarschijnlijk hangt er weinig tot geen bewolking in de blauwe lucht boven Zwolle. Het kwik stijgt naar ongeveer 7 graden. De wind is zwak tot matig uit het noordoosten.

Een hogedrukgebied dat met het centrum vrijwel stil ligt boven Schotland kan deze week niet voorkomen dat bewolking ons bereikt. Donderdag en vrijdag wordt het een mix van zonneschijn en wolken. De kans op neerslag is uiterst klein. Zaterdag zou er met een noordwestenwind vanaf de Noordzee wel een beetje lichte regen hierheen kunnen komen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)