Het weekendweer: Stralend zonnig bij een comfortabele temperatuur

Westenholte
Foto: Ank Pot

Het weekend in Zwolle is van begin tot eind stralend zonnig. Wolken zijn zaterdag zeldzaam aan de blauwe lucht, zondag zouden misschien wat onschuldige exemplaren de stad kunnen passeren. Bij gebrek aan wolken blijft het natuurlijk droog.

De uv-index is hoog, wie zich blootstelt aan de krachtige zonnestraling wordt aangeraden om een flinke beschermingsfactor te gebruiken. De temperatuur in Zwolle zit ‘s middags in de comfortabele zone van 20 tot 23 °Celsius. Wind is vooral in de middag voelbaar. Zaterdag matig, kracht 3, uit het oosten, zondag uit het noordoosten. In de nachten daalt de temperatuur voldoende om buiten dranken voor te koelen. Het minimum ’s morgens vroeg is ongeveer 10 graden.

Een hogedrukgebied ligt al dagen met de kern stil bij Schotland. Storingen met regen kunnen ons niet bereiken. Wolken vanaf de Noordzee kunnen dat wel, zoals de afgelopen dagen uitwezen. In dit weekend is ook boven zee veel minder bewolking aanwezig.

Bovendien is er aanvoer van lucht uit het noordoosten, dus niet direct vanaf de Noordzee. Droge lucht komt naar Zwolle. In de nieuwe week wordt veel zonneschijn verwacht, soms afgewisseld met wolken. De middagtemperatuur blijft binnen de comfortabele zone.

Foto 1
Westenholte - Foto: Ank Pot
Westenholte
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)