Handhavers in opleiding slingeren directeur op de bon in Zwolle

|   Laatste wijziging

Landstede-directeur Tom Valk krijgt een bon voor fout parkeren.
Foto: Dianne Peeters

Een leslocatie van Landstede MBO aan de Ossenkamp in Zwolle werd dinsdag op ludieke wijze heropend. Studenten van de opleiding Handhaving, Toezicht & Veiligheid (HTV) slingerden directeur Tom Valk op de bon voor fout parkeren, terwijl hij zijn openingsspeech hield.

Het pand waar de opleidingen HTV, Beveiliging en Leidinggevend worden gegeven, is afgelopen jaar in een nieuw jasje gestoken. Ook het buitenterrein is onder handen genomen. Een eigen praktijkexamenstraat is een van de aanwinsten. Onder toeziend oog van medewerkers, Koninklijke Marechaussee, politie en andere belangstellenden werd de locatie in stijl heropend.

De leslocatie is uitgebreid met een buitenterrein waar een praktijkexamenstraat is gevestigd. Deze is voorzien van levensechte praktijkruimtes, waaronder een volwaardig café. Tassencontrole, preventieve fouillering bij de draaideuren en het schrijven van bonnen; veel aspecten die aan bod komen tijdens de opleiding werden dinsdagmiddag in de praktijk gebracht. De openingsspeech van directeur Tom Valk werd onderbroken door studenten die hem een proces-verbaal uitschreven wegens fout parkeren van zijn voertuig.

Studenten moesten eerder nog naar Amersfoort afreizen voor het afleggen van examens, nu kan dat in hun eigen omgeving. Landstede MBO is nu een van de weinige onderwijsinstellingen van Nederland waar praktijkexamens afgenomen kunnen worden voor HTV-studenten. Via de Exameninstelling Toezicht en Handhaving kunnen ook externe partijen van de examenlocatie gebruik maken.

Tijdens de informatieavond van Landstede MBO op donderdag 22 juni krijgen toekomstige studenten van de Veilig & Beschermd opleidingen en andere belangstellenden een rondleiding door het vernieuwde pand. Aanmelden kan via de website van Landstede.

Foto 1
Landstede-directeur Tom Valk krijgt een bon voor fout parkeren. - Foto: Dianne Peeters
Landstede-directeur Tom Valk krijgt een bon voor fout parkeren.
Foto: Dianne Peeters

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)