Iris Eshel wordt directeur Master-opleidingen ArtEZ

Foto van auteur

Iris Eshel
Foto: Rob Niemantsverdriet

Zwolle – ArtEZ University of the Arts heeft Iris Eshel benoemd als nieuwe directeur Master-opleidingen. De benoeming geldt per 1 september.

Eshel is al vele jaren werkzaam geweest in het hoger onderwijs, onder andere bij de HKU en Hogeschool Inholland. Momenteel is zij rector op het Kaj Munk College in Hoofddorp. Maarten Bremer, bestuurslid van ArtEZ: “Met alle eigenschappen, kennis en ervaring die Iris meebrengt, zijn we ervan overtuigd dat we een directeur hebben gevonden die voor de master-opleidingen een verrijking zal zijn.”

Iris Eshel: “De enorme rijkdom aan verscheidenheid van de master-opleidingen binnen ArtEZ maakt me nieuwsgierig naar mogelijke gedeelde waarden, zoals het welbevinden van studenten en inclusie. Thema’s waarbij ook de student voice een belangrijke rol speelt. Ook kijk ik ernaar uit om samen met de hoofden van de opleidingen te verkennen wat de prioriteiten zijn en waar ik kan ondersteunen in het aanbrengen van focus. Uiteindelijk met als doel om het verschil te kunnen maken voor studenten en waar nodig ruimte te creëren voor onderwijsteams.”

Naast haar benoeming bij ArtEZ, is Iris Eshel vorige week ook benoemd als lid van de Raad van Toezicht voor Amsterdam 750 jaar, dat in 2025 wordt gevierd met allerlei culturele- en maatschappelijke initiatieven in de hoofdstad. Iris Eshel: “Vanwege de benodigde verbeeldingskracht, creativiteit en ondernemingszin, zie ik een mooie wisselwerking tussen deze nevenfunctie en mijn benoeming bij ArtEZ.”