“Als je vader of moeder psychische problemen heeft”

Foto van auteur

Voor kinderen en jongeren waarvan de ouder psychische problemen heeft, organiseert de sector Preventie van RIAGG Zwolle speciale activiteiten. Doel van deze groepsactiviteiten is dat kinderen en jongeren herkenning, begrip en steun vinden bij en met elkaar.

 

Ze leren omgaan met de situatie waar ze mee te maken hebben. Daarnaast bieden de groepen gelegenheid om ervaringen uit te wisselen, elkaar tips te geven en om gewoon even wat tijd en aandacht voor jezelf te hebben en te krijgen. De groep voor 12 tot 16 jarigen start donderdag 25 januari. Aanmelden kan vanaf nu, via (038) 426 9 522 of www.riaggzwolle.nl. Informatie voor kinderen en jongeren is ook te vinden op www.waaromhebikdat.nl.

In Nederland hebben per jaar bijna 900.000 ouders psychische problemen. Deze ouders hebben ongeveer 1,6 miljoen kinderen onder de 22 jaar. Dit betekent dat 1 op de 3 kinderen een ouder heeft met psychische problemen. Deze kinderen lopen risico om zelf later psychische problemen te krijgen. Om dit te voorkomen, zijn de preventieve KOPP-groepen ontwikkeld, voor Kinderen van Ouders met Psychische Problemen.

De bijeenkomsten voor jongeren

In de preventiegroep voor 12 – 16 jarigen treffen kinderen die in vergelijkbare situaties zitten elkaar. Elke bijeenkomst bestaat uit een ‘doe-gedeelte’ en een ‘praat-gedeelte’. Er wordt aandacht besteed aan een aantal thema’s, zoals: informatie over psychische problemen, omgaan met je zieke ouder, wat vertel je je vrienden en bij wie kan jij terecht als jij je rot voelt.

Informatie

Kijk op www.riaggzwolle.nl of www.waaromhebikdat.nl voor meer informatie over de groepen. Wil je meer informatie of wil jij je aanmelden, neem dan contact op met het cursusbureau van de RIAGG Zwolle, telefoonnummer 038-4269522 via preventie@riaggzwolle.nl. Zij kunnen je in contact brengen met een van de cursusbegeleiders en eventueel een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over ““Als je vader of moeder psychische problemen heeft””

 1. Ik hoop dat de ggz instellingen EINDELIJK de gedegen studie die er al lang ligt betreffende Passyndroom en voorkoming daarvan meeneemt, ook in de betrokkenheid voor omstanders, en zeker in
  samenwerking met ALLE betrokken instanties, voortaan.
  Vele kinderen werden jarenlang de dupe, kwamen knel te zitten omdat gezag eenzijdig werd gegeven ook ZONDER enige waarheidsvinding of goed onderzoek voordat rechters beslisten
  over gezag over kinderen.
  Dat kan nu worden verbeterd, c.q. aan worden gewerkt ook, MITS
  men in alle gelijksoortige zaken de eigen vaders meestens betrekt ook in gesprekken, als er sprake is dat de ggz al betrokken is.
  Anders zal dit niets gaan opleveren.
  http://www.rgardner.com/refs/

Reacties zijn gesloten.