Donaties helpen Belevingstuin Petralien

Foto van auteur

Virginie en Petralien (8) Kroes
Foto: Belevingstuin Petralien

Onderwijscentrum de Twijn in Zwolle organiseert verschillende acties om geld in te zamelen voor de Belevingstuin Petralien, een initiatief van Virginie Kroes uit Hattem. Belevingstuin Petralien is een fijne plek voor kinderen met en zonder beperking.

Petralien (8) is de dochter van Virginie Kroes. Ze is geboren met het Down Syndroom en een hartafwijking. Daarnaast wordt ze beademend wanneer ze slaapt. “Trampolinespringen was voor Petralien haar lust en haar leven,” vertelt moeder Virginie. “Maar bij een onderzoek bleek dat Petralien twee bovenste nekwervels had gebroken. Dat was enorm schrikken natuurlijk.” Er volgde een operatie, haar nek werd met donorbot, pinnen en schroeven hersteld. Dit alles inspireerde Virginie voor het maken van een belevingstuin.

Snoezelparadijs en dierenverblijf
De Belevingstuin is een tuin voor kinderen met én zonder beperking. “Inclusiviteit, daar streven wij met z’n allen naar,” aldus moeder. De Belevingstuin heeft vijf elementen: een snoezelparadijs, zwembad, buiten-speelparadijs en een dierenverblijf met onder meer vogels, konijnen en kippen. Ook komt er een geurtuin vol geuren, kleuren en eetbare planten. Inmiddels is het dierenverblijf af. “Binnenkort kunnen we starten met de bouw van het snoezelparadijs, omdat de gemeente Hattem hiervoor onlangs de vergunning heeft vertrekt,” meldt Virginie blij.

Onderwijscentrum de Twijn, waar Virginie werkzaam is en waar Petralien naar school gaat, verzamelde tijdens de kerstmarkt een bedrag van ruim 2.000 euro. De Twijn is een van de veertig scholen van OOZ. Dankzij donaties van OOZ-collega’s tijdens de OOZ Eindejaarsactie Hartverwarmend kwam er nog ruim 1.000 euro bij.

Alle beetjes helpen
Virginie: “Dit geld is hard nodig. Twee jaar terug hadden we ingeschat voor het realiseren van de tuin rond de 60 duizend euro nodig te hebben. Maar de prijzen zijn enorm gestegen en nu zitten wij op 120 duizend, dat is het dubbele! We hebben nu 35 duizend euro bij elkaar. Alle bedragen zijn van harte welkom, want alle beetjes helpen.”

De Belevingstuin Petralien is een stichting met ANBI-status. Wie meer wil weten, wil helpen, doneren of sponsoren, vindt informatie op de website van de Belevingstuin.

Foto 1
Virginie en Petralien (8) Kroes - Foto: Belevingstuin Petralien
Virginie en Petralien (8) Kroes
Foto: Belevingstuin Petralien