Keukenbrand Abel Tasmanstraat

Foto van auteur

Woensdagavond rond 22.00 uur vond er een keukenbrand plaats bij een gezin aan de Abel Tasmanstraat. Doordat een beginnende brand in een frituurpan met water geblust werd brandde de hele keuken uit. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

’s Avonds wilde het gezin met een frituurpan frikandellen gaan bakken. Toen er een vlam bij het apparaat geconstateerd werd wilde een gezinslid eerst een deken over de pan gooien, maar de 13-jarige zoon des huizes kwam met het idee om de brand met water te blussen, met een geweldige steekvlam als gevolg. De splinternieuwe keuken, waar vier maanden hard aan gewerkt was, brandde geheel uit.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

13 gedachten over “Keukenbrand Abel Tasmanstraat”

 1. @henkjan:
  Hoe bedoel je? Bij veel ‘normale brandjes’ is water een uitstekend blusmiddel. Alleen bij ‘vetbranden’ en metaalbranden (en bij branden waarbij elektronica in het spel is) is water geen goed idee.
  De mensen daar mogen echt van geluk spreken dat er niemand gewond is geraakt; een frituurbrandje blussen met water heb ik gedemonstreerd gezien door een brandweerman die een kopje water aan een lange steel bevestigd had.
  Zelfs een waxinelichtje welke helemaal vlam heeft gevat is al goed voor een steekvlam van meer dan 2 meter hoog.

 2. je hebt letterlijke uitspraken en figuurlijke uitspraken.

  net zoiets als een rondje door een vierkant vakje drukken oftewel hoe DOM kun je zijn

 3. De containers kunnen zo weer voor het huis gezet worden voor de volgende verbouwing. ;D
  Volgens mij is het idee ook geweest om de afzuiger maar aan te zetten ;)De schade zal aardig oplopen als je bedenkt dat al je electriche spul naar de knoppen is door rook,roet en blus schade.

 4. @Natascha:
  Dom? Tja, ik weet het niet. Het is duidelijk wel verre van verstandig. Een impuls? Ik weet het niet. De eerste impuls die ik lees in het bericht is een stuk beter: afdekken met een doek. Net als met meerkeuzevragen: de eerste ingeving is meestal de beste ;D

 5. het ligt er aan wie dat andere gezinslid was, als het zijn zus (16) of broer (16) was dan kan ik me voorstellen dat er een twist ontstaat ( het zijn immers allemaal pubers die het beter weten) en helemaal in een paniek situatie. Maar het is gebeurd, achteraf praten helpt niet meer. Laten we hopen dat ze bij een volgende situatie wel goed handelen.

 6. @ Rudeboy

  De vader des huizes was net klaar na een week of wat met het laminaat wat hem niet zo goed lukte, kan die zo weer op nieuw beginnen 😉

 7. hallo,

  ik woon zelf in het huis maar het is helemaal niet zo gegaan..
  ik weet niet wat er rond gaat maar ik was er zelf bij maarjaa mensen wetren niet meer wat er rond moet gehangt w0rden maarjaa tja
  hopen dat het weer goed komt na doeii doeiii..

  grt0etjeSss ESra

Reacties zijn gesloten.