Dick zien veraaltien: Kennismaking

Door Dick Algra

Koningin Máxima op bezoek in Zwolle (2019) / Inzet: Dick Algra.
Foto: Peter Denekamp

Als zoon van een Zwolse koffiebrander solliciteerde ik, terwijl ik nog op de HBS zat, al bij een koffie-importeur, de firma J. Duyvis & Zn. in Amsterdam. Te weten bij de heer Wijsman, een man van twee meter tien. Zowel mentaal als fysiek keek ik, als zeventienjarige, enorm tegen hem op. In de loop der jaren veranderde dat van opzien naar een prettig, regelmatig weerkerend contact. Zo gaat dat.

Jaren later, maakte ik in persoon kennis met toen nog Prins Willem-Alexander en zijn verloofde Máxima Zorreguieta en op 02-02-2002 mochten mijn vrouw en ik hun huwelijkssluiting in de Beurs van Berlage meemaken. Maar van een regelmatig en weerkerend contact is het nooit gekomen. Zo gaat dat.

Soms komen er mensen op je pad waarmee je wel een wat langer durende relatie zou willen opbouwen, maar de omstandigheden werken dan niet mee. Zo was er op de genoemde middelbare school een meisje waar ik wel een oogje op had. Maar voor een graatmagere, slungelige puber had zij destijds in het geheel geen interesse. Zo gaat dat.

Het tegenovergestelde, een teveel aan interesse, komt ook voor. Ik mocht een tijd bij de gemeente Zwolle huwelijken sluiten. Dat gebeurde ook vaak in Zwolse horecabedrijven. Eén daarvan was een mannelijke medewerker die ik zo nu en dan nog in mijn supermarkt tegenkom. De man is dan, als hij me weer ziet, zo luidruchtig enthousiast, dat ik het liefst zo snel mogelijk de winkel weer uit wil. ‘k Heb dan behoorlijk last van plaatsvervangende schaamte of iets dat daar op lijkt. Zo gaat dat.

Toen u met het lezen van deze column begon, dacht u wellicht dat u met mij ging kennismaken. Dat valt mogelijk zwaar tegen. ’t Gaat in bovenstaande tekst per slot van rekening om maar een paar momenten in een ruim zeven decennia durend leven van een Zwollenaar. Maar met een beetje goede wil van uw en mijn kant gaan we elkaar vast wel beter leren kennen. Zo gaat dat.

Trouwens, maakt u zich niet ongerust, ik ga u niet onnodig met mijn liefdesleven vermoeien. Hooguit breng ik mijn vrouw zo nu en dan ter sprake. We kennen elkaar ook al verscheidene decennia. Dat gaat zo. Moeiteloos!

Foto 1
Koningin Máxima op bezoek in Zwolle (2019) / Inzet: Dick Algra. - Foto: Peter Denekamp
Koningin Máxima op bezoek in Zwolle (2019) / Inzet: Dick Algra.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)