Kinderen verzamelen ruim 10.000 kerstbomen

Foto van auteur

De grootscheepse inzamelingsactie “Oude bomen vangen veel winst” heeft dit jaar 10.231 kerstbomen opgeleverd. Dit aantal is iets hoger dan voorgaande jaren. Toen werden er telkens zo’n 10.000 bomen ingezameld. Ondanks het slechte weer op de laatste inzameldag hebben toch veel kinderen de bomen bij de inzamelpunten gebracht. De gemeente bedankt alle kinderen heel hartelijk voor hun bijzondere inzet.

Voor elke ingeleverde kerstboom hebben kinderen 20 eurocent gekregen en een stempel op een spaarkaart.Met tien stempels is de stempelkaart vol. Eén volle stempelkaart is een toegangsbewijs voor het Hanzebad of het Aabad. Met tweevolle stempelkaarten kunnen kinderen naar een film naar keuze in bioscoop de Nieuwe Buitensociëteit.

De ingeleverde kerstbomen zijn op de inzamelpunten versnipperd. De eerste kerstbomen zijn dinsdagochtend 3 januari door wethouder Gerard van Dooremolen in de versnipperaar gedaan. Het versnipperde materiaal gebruikt de gemeente als bodembedekker in de Zwolse plantsoenen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)