Treinverkeer vanuit Zwolle weer volledig opgestart na zomerstorm

|   Laatste wijziging

Archieffoto. Monteurs repareren de bovenleiding.
Foto: Peter Denekamp

Alle treinen van en naar Zwolle rijden donderdag weer volgens de normale dienstregeling. De zomerstorm richtte gisteren forse schade aan op het spoor. Op meerdere trajecten sneuvelde de bovenleiding door omgevallen bomen.

Laat op de woensdagavond begon de NS de dienstregeling stapsgewijs uit te breiden. Daardoor gingen er geleidelijk meer treinen rijden tussen Zwolle en Assen, op de lijn Zwolle – Weesp en het traject Zwolle – Amersfoort.

Vannacht is er verder gewerkt aan het herstel. Daardoor rijden de treinen vandaag weer normaal op alle lijnen vanuit Zwolle. Wel geeft de NS aan dat er gevolgen merkbaar kunnen zijn. Zo kan er nog sprake zijn van vertragingen of kortere treinen op sommige trajecten. Reizigers krijgen het advies om voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Blauwnet kon gisterenmiddag alweer de dienstregeling hervatten. Als eerste werd het treinverkeer van en naar Emmen en Enschede opgestart. Later kon ook het Kamperlijntje weer gaan rijden.

Reizigers van de NS die gisteren door de storm kosten moesten maken om thuis te komen, kunnen aanspraak maken op compensatie. Zij kunnen hiervoor terecht op de website van de Nederlandse Spoorwegen.

Foto 1
Archieffoto. Monteurs repareren de bovenleiding. - Foto: Peter Denekamp
Archieffoto. Monteurs repareren de bovenleiding.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)