Treinen tussen Zwolle en Noord-Nederland rijden weer

|   Laatste wijziging

Een Sprinter van de NS op de spoorbrug over de Vecht in Zwolle.
Foto: Peter Denekamp

Door een stroomstoring bij Punthorst reden er zaterdagochtend geen treinen tussen Zwolle en Meppel. De NS zette geen vervangende bussen in. Veel reizigers stonden urenlang in de hitte te wachten op een streekbus of regelden alternatief vervoer. Om 12.00 uur werd de treindienst hervat.

Zo moesten reizigers vanuit Zwolle naar Groningen op eigen gelegenheid in Hoogeveen zien te komen. Ook reizigers die vanuit Groningen naar Zwolle of de randstad wilden reizen moesten alternatief vervoer regelen om vanuit Hoogeveen in Zwolle te komen.

Op het busstation in Zwolle stonden veel mensen, in de tropische hitte, te wachten op de streekbussen die slechts twee keer per uur naar Hoogeveen rijden. Die busreis duurt zo’n twee uur, terwijl de trein er 27 minuten voor nodig heeft.

In eerste instantie liet de NS weten dat de extra kosten voor alternatief vervoer niet zouden worden vergoed. Later kwam de treinvervoerder daar op terug. Mensen die een claim willen indienen vanwege deze onkosten kunnen daarvoor terecht op de website van de NS.

Foto 1
Een Sprinter van de NS op de spoorbrug over de Vecht in Zwolle. - Foto: Peter Denekamp
Een Sprinter van de NS op de spoorbrug over de Vecht in Zwolle.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)