Buiencomplex met hevig onweer op komst in Overijssel

Dommel
Foto: Ank Pot

Zondagmiddag trekt actief onweer de provincie Overijssel binnen. Het KNMI heeft hiervoor de waarschuwing code oranje uitstaan. Vanaf 15.00 uur moet rekening worden gehouden met zware onweersbuien, die gepaard gaan met mogelijk veel regen en gevaarlijke ruk- en valwinden.

Het buiencomplex dat boven onze provincie wordt verwacht, produceert wellicht grote hagelstenen. Deze kunnen schade veroorzaken aan bijvoorbeeld auto’s. Zware windstoten kunnen zorgen voor rondvliegende voorwerpen en ander onheil. Het zwaarste deel van het buiencomplex wordt vanaf het eind van de middag boven Overijssel verwacht.

Of de hevigste buien precies op Zwolle afkoersen, is onmogelijk vooraf te bepalen. Volgens de laatste berekeningen krijgt heel Overijssel de volle laag. Het advies is om zondagmiddag een buien-app bij de hand te houden en goed op de wolkenluchten te letten.

Het onweer komt vanuit het zuidwesten opzetten. Er zit snelheid in het buiencomplex, wat het voordeel heeft dat het niet langdurig op één plek blijft doorplenzen. Maar zware neerslag in kort tijd kan ook overlast veroorzaken. Naar verwachting zijn de buien Zwolle rond 21.00 uur gepasseerd. De rust keert dan terug in de atmosfeer.

Foto 1
Dommel - Foto: Ank Pot
Dommel
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)