Buien met onweer trekken richting Bevrijdingsfestival in Zwolle

|   Laatste wijziging

Archieffoto van het Bevrijdingsfestival in 2022.
Foto: Peter Denekamp

In het begin van de middag zijn boven het land buien ontstaan, die ook op Zwolle afkoersen. Onweer zit in een deel van de buien. Een actieve onweersbui in de regio Harderwijk – Nunspeet trekt momenteel traag richting Zwolle. De eerste regen is al in Zwolle gevallen.

Onder andere boven Utrecht en Gelderland is rond 13.00 uur een groot buiengebied met onweer actief. Dit trekt met veel regen naar het noordoosten en zal in de komende uren Zwolle en omgeving bereiken. Houd er rekening mee dat buien zonder onweer toch kunnen activeren tot onweersbuien. Het KNMI heeft voor de provincie Overijssel code geel uitstaan in de periode 14.00 tot 21.00 uur vanwege gevaar voor onweer.

De organisaties van het Bevrijdingsfestival en Dance4Liberation adviseren bezoekers een warme trui en regenkleding of een poncho mee te nemen. Paraplu’s zijn niet toegestaan, deze worden ingenomen bij de ingang van de festivals door de beveiliging. Bij het dance-event Dance4Liberation is een kleine paraplu zonder scherpe punt wel toegestaan.

De organisatoren van beide festivals staan in nauw contact met de hulpdiensten. Bij onweer kunnen er noodscenario’s in werking treden en wordt er een besluit genomen of het festivalterrein ontruimd moet worden of dat festivalgangers op het terrein kunnen blijven.

Beide evenementen trekken tienduizenden bezoekers er is nauwelijks tot geen plaats om ergens te schuilen.

Foto 1
Archieffoto van het Bevrijdingsfestival in 2022. - Foto: Peter Denekamp
Archieffoto van het Bevrijdingsfestival in 2022.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)