Start Countus Ballonspektakel Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Het zal de Zwollenaar niet ontgaan zijn. Woensdagavond vond de start van het Countus Ballonspektakel in Zwolle plaats. De opening vond rond 19.45 uur plaats door parachutist Ralph Hergaarden die met een vrije val uit een luchtballon sprong. Daarna kozen tientallen luchtballonnen, en zogenaamde special shapes als een aap, een konijn, een smurf en een schildpad, het luchtruim en versierden daarmee de Zwolse skyline. De meeste ballonnnen eindigden hun luchtreis in de omgeving van Meppel. Weer terug in Zwolle kregen de meegereisde ballonvaarders hun luchtdoop van de piloot.

ballon_1.jpg

Tijdens deze avond is er ook een nieuwe ballon gedoopt. Het was de ballon van de in Zwolle woonachtige Egbert Oordt. Jacco Vonhof, voorzitter van de organisatie doopte de ballon in, volgens de ballonvaarder, overheerlijke champagne. Het vier dagen durende Countus Ballonspektakel begon woensdag 17 juni met de thema-avond ’Gezonde klassen’, gesponsord door Novon Schoonmaak, Unica Installatietechniek, Electrabel en J.E. StorkAir. Donderdagavond 18 juni is het thema ’Economie en arbeid,’ gesponsord door de gemeente Zwolle. Die avond is er in het provinciehuis ook een netwerkbijeenkomst. Samen met VNO-NCW, de Kamer van Koophandel en de provincie Overijssel organiseert de gemeente Zwolle die dag vanaf 17.30 uur een bijeenkomst rond het thema ’de Zwolse aanpak van de economische crisis’.

ballon_spektakel-201.jpg

ballonspektakel_2822_470_9.jpg

Meer foto’s via ‘Lees verder’…

ballon_spektakel-18.jpg

ballonspektakel_2763_470_7.jpg

De tot nu toe jaarlijkse netwerkbijeenkomst op vrijdagmiddag is vanwege de bijeenkomst op donderdag verplaatst naar vrijdag 18.00 uur in de VIP-tent op het festivalterrein. Vrijdagavond 19 juni staat ook het door Hemmink geadopteerde feeërieke nightglowen (plm. 22.45 uur) op het programma. Dit jaar grootser dan ooit want naast de mooi verlichte ballonnen en de muziek is het nightglowen uitgebreid met spectaculaire lasershows.

ballon_spektakel-108.jpg

Het programma op zaterdag 20 juni staat in het teken van ’de langste dag’. Medewerking aan deze familiedag verleent onder andere Furness Cars. Liefhebbers van vliegeren kunnen zaterdag 20 juni overdag hun hart al ophalen op het festivalterrein, waar onder andere een demonstratie is van stuntvliegers, snoepdroppende vliegers, buggy’s getrokken door vliegers én er zijn 75 vliegers op één rij te bewonderen. Kortom, ook overdag én ’s avonds is het zaterdag genieten tijdens het ballonspektakel. 
Online boeken

Het is nog steeds mogelijk om online vaarten te boeken voor het Countus Ballonspektakel. Dat kan via de website http://www.countusballonspektakel.nl/

ballonspektakel_2491_470_1.jpg

ballonspektakel_2555_470_4.jpg

ballonspektakel_2593_470_10.jpg

ballonspektakel_2641_470_5.jpg

ballonspektakel_2794_470_8.jpg

ballon_2.jpg

ballon_3.jpg

ballon_4.jpg

ballon_5.jpg

ballon_7.jpg

ballon_6.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Start Countus Ballonspektakel Zwolle”

Reacties zijn gesloten.