Het weer: Zon, wolken en gemiddeld warm voor juli

|   Laatste wijziging

Katerveer
Foto: Hans Smit

Donderdag schijnt de zon boven Zwolle tussen de stapelwolken door. De kans dat een bui zich vertoont is minimaal. We houden het op een droge dag. Verder valt op dat de noordwestenwind weinig puf heeft.

Rustig weer met ’s morgens ongeveer 14 graden op de thermometer en ’s middags zo’n 23 graden. Deze middagtemperatuur is gemiddeld voor deze fase van juli. Prima doeweer in Zwolle want het blijft waarschijnlijk droog en het is niet te warm. De wind is een beetje te zwak voor serieuze zeilers en windsurfers. In het weekend krijgen zij meer wind, vooral op zondag, dan vanuit het zuidwesten.

Op de oceaan ontstaat een depressie, die in het weekend via de Britse Eilanden naar de Noordzee koerst. De zuidwestenwind trekt aan hier. De aangevoerde lucht komt met een bocht om de depressie heen toch uit het koele noorden. De opwarming waar sommigen op hopen aan het begin van de vakantie volgende week is niet spectaculair. Het is zelfs sterk de vraag of een zomerse 25 graden wordt gehaald in Zwolle.

Vrijdag voor de depressie uit schuift vanuit het noordwesten nog een storing over Zwolle met verhoogde kans op een bui in de middag. Zaterdag houden we het droog en schijnt de zon flauw door veel bewolking heen. Zondag duwt de depressie een regengebied over de stad plus genoemde wind.

Foto 1
Katerveer - Foto: Hans Smit
Katerveer
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)