Het weer: Zonnig, droog en tropisch warm

Stadsstrand op het Rodetorenplein.
Foto: Obbe Bakker

Vrijdag is het in Zwolle zonnig en ’s middags tropisch warm. Overal in de stad stijgt het kwik van ongeveer 18 graden ’s morgens naar 30 graden in de middag. Wolkensluiers zijn er vooral in de eerste helft van de dag. Ze doen niks af aan het hoogzomerweer.

De temperatuur is hoog en ook de verwachte UV-index. ’s Middags is die 6. Met zo’n zonkracht kan de onbeschermde huid al na korte tijd verbranden, het is insmeren geblazen op het stadsstrand en niet alleen daar. De warme wind komt zwak uit zuidoostelijke richting. ’s Avonds is het lang zwoel buiten met nauwelijks een zuchtje wind.

Zaterdag heeft tropenhitte en opkomende broeierigheid in petto. De zon schijnt eerst ongehinderd, de temperatuur overtreft zichzelf en stijgt in de stad naar 33 graden. De zwakke zuidoostenwind brengt geen verkoeling.

’s Middags verschijnen stapelwolken. Misschien komt het zaterdagmiddag of -avond tot een eerste onweersbui, maar de kans daarop is zaterdagnacht en zondag overdag veel groter.

Met de komst van de buien op zondag wordt de hitte Zwolle uit gewerkt. In de nieuwe week hebben we maximumtemperaturen rond 21 graden, wat heel gemiddeld is voor de tweede helft van juli. De eerste dagen is het wisselvallig, daarna zorgt een nieuw hogedrukgebied voor meest droog weer.

Foto 1
Stadsstrand op het Rodetorenplein. - Foto: Obbe Bakker
Stadsstrand op het Rodetorenplein.
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)