Samen bewegen en sporten met Tiem Fit

Foto: Tiem

Sociaal werk- en ontwikkelbedrijf Tiem uit Zwolle besteedt aandacht aan vitaliteit van haar medewerkers en kandidaten. Dat gebeurt onder de naam Tiem Fit. Ze hebben een uitgebreid programma waarvan bewegen en sporten deel uitmaakt.

Samen met SportService Zwolle hebben ze een laagdrempelige beweeg-aanpak ontwikkeld. Alle medewerkers worden op de werklocatie van Tiem uitgenodigd om minimaal één keer per week onder werktijd lekker te bewegen.

Spieren versterken en ontspannen
Roel de Jong, manager Productie bij Tiem: “We organiseren bijvoorbeeld al langere tijd lunchwandelingen met medewerkers, dat is gezellig, leuk en gezond. Dit hebben we nu uitgebreid met beweegmomenten tijdens het werk. Gezamenlijk doen we oefeningen om de spieren te versterken en te ontspannen. Door de enthousiaste buurtsportcoaches zien we dat vrijwel iedereen wil meedoen, al is het best even wennen.”

Medewerkers kunnen ook een vervolgstap zetten door onder begeleiding van een sportcoach van SportService Zwolle fitness-oefeningen te doen op de locatie van Tiem. Ook wordt samengewerkt met voetbalclub ZAC.

Tegelijkertijd zet een groep kandidaten in een sporthal in Zwolle-Zuid stappen richting betaald werk. “Door letterlijk in beweging te komen, zie je dat mensen hun grenzen verleggen en eigen mogelijkheden ontdekken,” aldus De Jong.

Conditie weer opbouwen
De kandidaten ontvangen een shirt, broek en sportschoenen van Tiem. Zelf hoeven ze geen kosten te maken. In de afgelopen maanden hebben al 120 kandidaten deelgenomen. Van hen is een behoorlijk aantal daarna zelfstandig gaan sporten bij een club of vereniging, meldt Tiem. De sportcoaches helpen kandidaten om een geschikte sport of sportvereniging te kiezen. Een aantal kandidaten stroomt door richting betaald werk.

Mandy: “Ik vond het een fijn programma, wilde graag mijn fitheid weer opbouwen en dan zijn de verschillende variaties die geboden worden prettig. Ik merkte ook dat ik door het beweegmoment de rest van de week actiever werd.”

Lara: “Ik ben lekker in beweging geweest, ik sport nu zelf ook vaker op andere dagen. Het samen bewegen motiveert me om op andere momenten er zelfstandig toch heen te gaan. Ik vond het fijn om weer onder de mensen te zijn, de sociale contacten doen me goed.”

Bewegen is een van de onderdelen van het Tiem Fit-programma. Tiem richt zich tevens op onderwerpen als financiële vitaliteit en laaggeletterdheid. Met partners in de stad zoals Op Orde en het Taalpunt willen ze drempels wegnemen om de stap naar werk te zetten en te zorgen voor duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Foto's 2
Mandy (links) en Lara - Foto: Tiem
Mandy (links) en Lara
Foto: Tiem
Samen bewegen en sporten met Tiem Fit - Foto: Tiem
Foto: Tiem

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)