Ondersteuning voor mantelzorgers in de psychiatrie

Foto van auteur

Een zoon met schizofrenie? Of een partner die depressief is? Een dochter met borderline? Hoe blijf je zelf overeind als mensen in je omgeving psychische problemen hebben? De RIAGG Zwolle start in januari verschillende ondersteuningsgroepen voor familieleden en naastbetrokkenen van mensen met een depressie of manisch depressieve stoornis, borderline en schizofrenie.

Deskundige begeleiders geven uitleg over de ziekte of aandoening. Daarnaast geven ze tips en adviezen over hoe je met de problematiek kunt omgaan en hoe je goed voor jezelf kunt blijven zorgen. Deelnemers krijgen de gelegenheid om ervaringen met elkaar uit te wisselen en zodoende steun bij elkaar te vinden. De cursussen bestaan uit 6 wekelijkse bijeenkomsten van 19.00 tot 21.00 uur en starten eind januari/begin februari. Aanmelden kan tot en met 19 januari via (038) 426 9 522 of via www.riaggzwolle.nl.

Tijdens de ondersteuningsgroepen komen verschillende onderwerpen aan bod: informatie over de ziekte (onder andere over symptomen, medicatie, opname), hoe blijf ik goed voor mezelf zorgen, hoe om te gaan met het gedrag dat voortkomt uit de ziekte, communicatie en het aangeven van eigen grenzen. Daarnaast is er voldoende gelegenheid om ervaringen en praktische tips uit te wisselen. De ondersteuningsgroepen worden begeleid door professionals die ruime ervaring hebben met het betreffende ziektebeeld.

Interesse?
Voor informatie of opgave kunt u contact opnemen met mw. Oortgiesen van het cursusbureau  Preventie van RIAGG Zwolle, via (038) 426 9 522 of een e-mail sturen naar preventie@riaggzwolle.nl. Voorafgaand aan de cursus vindt een kennismakingsgesprek plaats met één van de cursusbegeleiders om samen na te gaan of de cursus aansluit bij uw vragen/problemen. De cursussen bestaan uit 6 wekelijkse bijeenkomsten van 19.00 tot 21.00 uur en starten eind januari/begin februari. Opgeven voor 19 januari. Meer info op www.riaggzwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)