Buurtbemiddeling Zwolle tegen escalatie van burenproblemen

Foto van auteur

Zwolle – Op 12 januari start een landelijke campagne tegen escalatie van burenproblemen. Deze begint met de lancering van een webpagina en een video. Buurtbemiddeling Zwolle doet mee aan de campagne.

Er worden vijf stappen aangeraden die je kunt zetten om tot een constructieve oplossing van problemen met de buren te komen: blijf kalm, kies het juiste moment, leg uit wat het met jou doet, zoek naar een oplossing waar jullie allebei tevreden mee zijn en maak duidelijke afspraken.

Naast de video zijn er posters, flyers en berichten op social media die de boodschap van de campagne versterken. Buurtbemiddelaars uit het hele land geven tips door middel van persoonlijke vlogs onder de hashtag #datismakkelijkpraten.

Een op de vier Nederlanders ergert zich wel eens aan zijn of haar buren, zegt Buurtbemiddeling Zwolle. Een deel van deze ergernissen escaleert en mondt zelfs uit in een burenruzie. Buurtbemiddeling kan er dan voor zorgen dat de buren met elkaar in gesprek gaan en samen tot een oplossing komen.

Maar hoe mooi zou het zijn als de escalatie voorkomen kan worden? Buurtbemiddelingsorganisaties in heel Nederland sloegen de handen ineen voor een landelijke campagne met informatie en tips om zelf op een effectieve manier het gesprek aan te gaan. De titel: Dat is makkelijk praten!

Marianne Grooten, coördinator buurtbemiddeling Zwolle en lid van het campagneteam licht toe:
“Met de campagne willen we ervoor zorgen dat mensen zich bewust zijn dat een gesprek pas effectief is als je dat op de juiste toon en op het juiste moment inzet. Het heeft namelijk geen zin om in het heetst van de strijd het gesprek aan te gaan. Je vervalt dan in verwijten en dat werkt niet probleemoplossend.”

Meer informatie (vanaf 12 januari): https://datismakkelijkpraten.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Buurtbemiddeling Zwolle tegen escalatie van burenproblemen”

Reacties zijn gesloten.