Het weer: Tijdelijk iets warmer, wel kans op een buitje

|   Laatste wijziging

Middelweg
Foto: Ank Pot

Vrijdag is Zwolle nog niet van de wolken af. De storing die donderdag in onze omgeving 10 tot 15 liter regenwater per vierkante meter afleverde is voorbij. Als toegift volgen vrijdag veel stapelwolken, waar mogelijk nog een buitje tussen zit ook. De grootste kans daarop in de middag.

Zonnestralen persen zich tussen de wolken door. Het is buiten beter vertoeven dan onder een compleet grijze hemel waaruit het continu miezert zoals op donderdag. En de temperatuur boekt winst. Een verwachte middagtemperatuur van 23 of 24 graden in de stad na een ochtend met meteen al 17 graden op de thermometer. Het weergevoel is redelijk aangenaam, het weerbeeld zou nog wat zonniger mogen zijn. De wind is matig, kracht 3, uit het zuidwesten tot westen, een briesje dat niet storend is.

In het weekend stuurt een verse oceaandepressie die bij Ierland verschijnt nieuwe buienstoringen op ons af. De buien hebben op beide dagen een voorkeur voor de middag. De zaterdagse buien lijken van het stevige type te zijn. De zon pakt momenten tussen de vele wolken door, mooier kunnen we het weekend niet maken. De middagtemperatuur ligt rond de 20 graden, warmer kunnen we het weekend ook niet maken.

Volgende week houdt de koele wisselvalligheid uit het westen aan. Maandag en dinsdag staan een massa bewolking en een bak regen op het programma.

Foto 1
Middelweg - Foto: Ank Pot
Middelweg
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)